Πιέρος Σωτηρίου: «Χαρούμενος αλλά προσηλωμένος για το νταμπλ»

Με το χαμόγελο στα χείλη συνάντησα τον Πιέρο Σωτηρίου στο ξενοδοχείο «Hilton Park», όπου κατέλυσε η αποστολή του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα Κυπέλλου με τη Δόξα.

Χωρίς ραντεβού ή όποιαδήποτε προετοιμασία, μετα χαράς δέχτηκε να μιλήσουμε λίγο για την μετεγγραφή του αλλά και για τους επόμενους στόχους της… προσωπικής του ζωής που μοιράζεται με την… επίσημη αγαπημένη Μαρία Κορτζιά

Η κουβέντα φυσικά ξεκίνησε για τα αισθήματα του μετα την επισημοποίηση της μετακίνησης του στην Κοπεγχάγη

Υπέγραψα στην Κοπεγχάγη, είμαι ικανοποιημένος, αλλά προέχουν τα παιγνίδια με τον ΑΠΟΕΛ. Εκεί επικεντρώνεται τώρα η προσοχή μου. Να τελειώσουμε μ επιτυχία.

Στόχος φυσικά το νταμπλ

Όταν είσαι ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θέλω να φύγω νταμπλούχος απο το Σωματείο που με ανέδειξε. Αμέσως μετα το τέλος των υποχρεώσεων μου αναχωρώ για το νέο μου σταθμό. Εννοείται ότι όπως πάντα, θα δώσω κι εκεί τον καλύτερο μου εαυτό.

Ξεκινά άμεσα ουσιαστικά η προετοιμασία της νέας σου ομάδας

Ναι. Την επόμενη μέρα μετα το τέλος των υποχρεώσεων μου εδώ, φεύγω. Υπέγραψα για 5 χρόνια.

Φυσικό να είσαι ικανοποιημένος απο την εξέλιξη. Σε κυριεύει μια αγωνία; Ένα παράξενο συναίσθημα στο τι θα συναντήσεις;

Κατ αρχήν να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσα ένα όνειρο. Έχω μπροστά μου πολύ πιο σκληρή δουλειά και το αντιλαμβάνομαι και είμαι έτοιμος. Πρέπει να φτάσω ακόμα πιο ψηλά.

Ουσιαστικά Πιέρο αυτή όλη η ανέλιξη σου έγινε σ αυτή τη σεζόν

Είχα επιμονή και δούλεψα σκληρά. Αν δεν προσπαθήσεις θα μείνεις στάσιμος. Ευχαριστώ πάνω απ όλα το θεό που ήταν πάντα δίπλα μου και τον είχα ως προστάτη. Δεν ζητώ απ αυτόν τίποτα άλλο. Θα ήμουν άπληστος.

Η πρώτη κρούση έγινε απο τον Ολυμπιακό Πειραιώς;

Ουσιαστικά εξέταζα όλες τις προτάσεις που ήταν μπροστά μου. Φυσικά μαζί με τον ΑΠΟΕΛ. Συζήτησα και με τον Ολυμπιακό. Αλλά να σου πω; Τέλος καλό, όλα καλά. Είμαι χαρούμενος που εξελίχθηκαν τα πράγματα ως έχουν.

Μαζί σου φυσικά στο μεγάλο ταξίδι και η μεγάλη σου αγάπη. Η Μαρία…

Ναι. Απαραίτητα. Θα πάμε μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα εγκλιματιστεί σύντομα στο νέο της περιβάλλον. Κάθε αρχή είναι δύσκολη και μαζί θα το παλέψουμε.

Προγραμματίζετε γάμο;

Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Είμαστε μαζί 5 χρόνια και αγαπιόμαστε. Είμαστε ευτυχισμένοι. Ακόμα, όμως, είναι νωρίς να μιλάμε για γάμο. Στο παρών στάδιο προέχει η καριέρα μου και είμαι προσυλωμένος στους στόχους μου. Μαζί μου σ αυτή τη προσπάθεια η Μαρία. Θα γίνει κι αυτό που λες. Υπομονή. Είναι σίγουρο και θα το μάθεις πρώτος

GASTON

No more articles