Χαλαρός, ευδιάθετος, πάντοτε με το κινητό στο χέρι. Έτσι ακριβώς συνάντησα τον Μάριο, στην πρόσφατη κουβεντούλα που είχαμε στο κέντρο της Λευκωσίας. Συνεχώς, ψάχνεται, δεν επαναπαύεται ποτέ. Εξάλλου όποιος αγαπάει την δουλειά του και αυτό που κάνει, δεν σταματάει να εξελίσσεται.

Αυτό ακριβώς κάνει ο Μάριος Χαπέρης. Ο γνωστός, μουσικός παραγωγός σε μια πραγματικά απολαυστική συνέντευξη μου αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από τον εαυτό του, το φαινόμενο Γιώργος Τσαλίκης και το δίδυμο Άννα Ηρακλέους & Σάσα Μπάστα!

Αυτά και άλλα σουπερ αποκαλυπτικά σε πρώτη αποκλειστικότητα το επόμενο, επαγγελματικό βήμα με τον Γιώργο Τσαλίκη. Απολαύστε τον!

Της Μαρίνας Χατζηχριστοδούλου

Πόσο βαρυφορτωμένο μπορεί να είναι το πρόγραμμα ενός μουσικού παραγωγού;

Αρκετά βαρυφορτωμένο θα έλεγα, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που πάω να κοιμηθώ είμαι στο στούντιο με την μουσική μεσ’τα αυτιά όλη μέρα ψάχνοντας συνεχώς νέα τραγούδια!

Θέλω να μου πεις πως είναι το να βιώνεις μια τόση μεγάλη επιτυχία ως παραγωγός του Γιώργου Τσαλίκη, της Σάσας Μπάστας, Άννας Ηρακλέους και άλλων ονομάτων της ελληνικής δισκογραφίας;

Είναι ωραίο να βλέπεις τραγούδια και δημιουργίες σου να γίνονται επιτυχία. Το να βλέπεις το τραγούδι σου να έχει μια εξέλιξη, να το τραγουδάει και να το αγαπάει ο κόσμος σίγουρα είναι κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο. Είναι το πιο μεγάλο δώρο για μένα που μπορώ να πάρω μέσα από αυτή την δουλειά.

 

Νιώθεις πλήρης σαν άνθρωπος για όλα αυτά που συμβαίνουν στην επαγγελματική σου πορεία;

Ναι, αλλά πάντοτε θέλω να είμαι ένα βήμα μπροστά. Προσπαθώ τουλάχιστον, έχω ακόμη πράγματα που θέλω να κάνω, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τι νέο μας ετοιμάζετε με τον Γιώργο Τσαλίκη, την Σάσα Μπάστα και την Άννα Ηρακλέους;

Με τον Γιώργο ετοιμάσαμε ήδη ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε αυτή την βδομάδα, το ”Σαντορίνη Ομόνοια” σε μουσική του Χρίστου Δάντη και στίχους Σαρρή. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται ο Γιωργος με τον Χρίστο, ο οποίος συμμετέχει και στο τραγούδι.

Τώρα, με την Σάσα μετά την μεγάλη επιτυχία του ”Συνέχεια”, ετοιμάσαμε ένα τραγούδι και βιντεο κλιπ το οποίο θα κυκλοφορήσει και αυτό αυτές τις μέρες. Τα γυρίσματα έγιναν στον Πρωταρά και στην Αγία Νάπα. Θα γίνει επιτυχία και θα καταλάβετε τον λόγο όταν το ακούσετε. Με την Άννα ετοιμάζουμε τραγούδι το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περίπου δύο εβδομάδες.

Χαρακτήρισε μου με τρεις λέξεις τον κάθε καλλιτέχνη…

Ο Γιώργος είναι τρελοκομείο, ο άνθρωπος ενέργεια και τρίτο ο αδερφός μου. Η Σάσα είναι πολύ καλό παιδί, παρεξηγημένη πολύ και με πάρα πολλή τρέλα. Η Άννα είναι σαν οικογένεια μου, την θεωρώ αδερφή μου, είναι καθαρή ψυχή και πολύ αγαπητή στον κόσμο!

Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να καταπιάνεται με κάτι άλλο εκτός από την μουσική;

Σίγουρα θέλω να κάνω κάτι άλλο εκτός του χώρου. Δεν θα είναι αυτά που έκανα στο παρελθόν, με την νυχτερινη ζωή, καμία σχέση.

Αποκάλυψε μας έστω και κάτι… 

Είναι η πρώτη φορά που θα το πω και στο λέω εσένα. Ετοιμάζω μαζί με τον Γιώργο μια σειρά από αντρικά και γυναικεία ρούχα το οποίο το προχωράμε και θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα. Να σου πω πως τα κομμάτια τα σχεδιάζει ο ίδιος ο Γιώργος με την υπογραφή του.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την δουλειά σου και την κάνει ξεχωριστή;

Αν δεν αγαπάς κάτι που κάνεις, αν δεν δώσεις ενέργεια και αγάπη είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα κουράσει τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν μια δουλειά μόνο για επιβίωση και ρουτίνα. Πρέπει να ψάχνεσαι συνεχώς, να μην μένεις εκεί μονότονος και να δουλεύεις συνεχώς!

Αγαπημένο μέρος για ξεκούραση;

Τα Σύβωτα! Κάθε χρόνο πηγαίνω με τον Γιώργο, την Δώρα και τα παιδιά τους. Πρέπει να πας. Είναι ένα ήρεμο μέρος το οποίο είναι καταπράσινο, οι παραλίες είναι απίστευτες, δεν υπάρχουν έτσι παραλίες πουθενά αλλού. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και πραγματικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο πουθενά.

 

Στο εξωτερικό, θα πάω σύντομα σε ένα μέρος στο Λονδίνο, σε ένα χωριό για καμία εβδομάδα. Στην Κύπρο ηρεμώ στο σπίτι μου στο Πισσούρι. Πήγαινα από τότε που ήμουν πέντε ετών, δεν υπάρχει ψυχή εκεί και δεν μπορεί να σε βρει κανένας. Ούτε 3G δεν έχει! (γέλια)

Αγαπημένη ώρα της ημέρας;

Οι ώρες μου είναι περίεργες. Μπορεί να ξυπνήσω γύρω στις 12. Παλιά ξυπνούσα στις 6 το απόγευμα (γέλια). Η αγαπημένη μου ώρα είναι στη μια με τέσσερις το πρωϊ όπου κοιμούνται όλοι. Είμαι πάνω στον υπολογιστή, σκέφτομαι, ακούω και ψάχνομαι συνεχώς!

Αν θα σου έβαζα, τώρα, αυτή την στιγμή που κάνουμε την συνέντευξη να μου πεις ποιο τίτλο θα έδινες για το επόμενο τραγούδι ποιος θα ήταν αυτός; Σε ποιον καλλιτέχνη θα έδινες το κομμάτι;

”Θα τα κόψω τα ληγμένα” (γέλια). Θέλω να το κάνω τραγούδι, θα είναι το επόμενο τραγούδι! Θα το έδινα ή στον Γιώργο ή στην Άννα!

 

Είσαι υπέρ ή κατά των talent shows;

Τα  talent shows γίνονται καθαρά για την προβολή των κριτών και για να προβάλλεται ο οποιοσδήποτε παρουσιαστής. Τώρα, από τα άτομα που πηγαίνουν τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στατιστικά εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα να έκανε επιτυχία.

Δεν είναι καλό αυτό. Αυτό οφείλεται στο ότι πάνε, πουλάνε στα παιδιά χίλια δύο πράγματα, υπογράφουν με μια εταιρεία, αλλά η εταιρία έχει άλλους εκατοπενήντα τραγουδιστές που τους φέρνουν λεφτά. Δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με αυτά τα παιδιά. Θα ασχοληθεί με τον Οικονομόπουλο, τον Πλούταρχο, τον Μαζωνάκη. Καλώς ή κακώς, οι εταιρείες είναι ”κολλημένες” με τους παλιούς. Το συστήμα δεν αφήνει κάποιο νέο να εμφανιστεί, εκτός αν ο νέος μπει με το σύστημα στο σύστημα!

Πισώπλατες μαχαιριές έχεις δεχτεί; Πως το αντιμπετωπίζεις;

Εκατό φορές! Δεν με νοιάζει πλέον. Παλιά επηρεαζόμουν πολύ. Περιμένω τα πάντα από τον οποιονδήποτε, αφαιρώ τον Γιώργο, την Σάσα και την Άννα και το ξέρουν.

Γιατι το λές αυτό;

Όσο σε βλέπουν να προχωράς και να κάνεις πράγματα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε πολεμήσουν. Το θετικό ποιο είναι; Πλέον, νομίζω, δεν μπορούν να με αγγίξουν, ψυχολογικά τουλάχιστον.

Αλήθεια, πόσα τραγούδια έχεις φυλαγμένα στο συρτάρι σου; Θα έδινες κάποιο αυτά σε έναν νέο καλλιτέχνη;

Έχω πάρα πολλά. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμουν μόνο με τον Γιώργο. Άρα φαντάζεσαι πόσα τραγούδια έχω. Τουλάχιστον 20 τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει και άλλα 40 είναι στο συρτάρι μου. Κάποια τα έδωσα στη Σάσα και στην Άννα, στον Δημήτρη Γιώτη και το ”Φασαρία” στον Κώστα Δόξα. Αν έδινα καποιο τραγούδι σε νέο καλλιτέχνη, δεν θα έδινα, διότι ο Γιώργος μπορεί να πει τα πάντα.

Από την στιγμή που έχω τον καλλιτέχνη, δεν μου λείπει κάτι. Αν θα το έκανα, θα το συζητούσα μαζί του πρώτα. Μάλιστα, το ”Φασαρία” προοριζόταν για τον Γιώργο, αλλά το άφησε και το είπε ο Κώστας. Σε γυναίκα, θα ήθελα να δώσω δύο συγκεκριμένες μπαλάντες που εχω γράψει και πρόκειται για μεγάλο όνομα στην Ελλάδα. Είμαστε σε συζήτηση!

Το πιο ακραίο περιστατικό που σου συνέβηκε μαζί με κάποιο από τους καλλιτέχνες που συνεργάζεσαι…

Λοιπόν… Πριν τρια χρόνια είμασταν με τον Γιώργο σε μια περιοδεία του στην Άρτα. Οκ, ο Γιώργος πρέπει να πηγαίνει τα τελευταία πέντε λεπτά στην πόλη. Πρέπει πάντα να τρέχουμε για να προλάβουμε. Δεν τον ακολουθώ πλέον στις περιοδείες, αλλά δεν νομίζω να άλλαξε. (γέλια)

Πάμε στην Άρτα με το αμάξι του Γιώργου, περάσαμε από ένα στενό δρόμο και κάποιος ερχόταν από την αντίθετη μεριά. Κάποιος έπρεπε να κάνει πίσω για να περάσει ο άλλος. Δεν έκανε κανείς από τους δύο. Άρχισε να βρίζει τον Γιώργο, κατέβασε και ο Γιώργος το παράθυρο και εγώ ήμουν έτοιμος να κατεβώ κάτω να τον πλακώσω. Τελικά, έκανε πίσω ο Γιώργος και φεύγουμε.Στο μεταξύ εγώ θυμόμουν το πρόσωπο του τύπου. Φτάσαμε στο μαγαζί και όπως τραγουδούσε ο Γιώργος σε ένα ασφυκτικά γεμάτο χώρο, τον είδα να μπαίνει μέσα, έτοιμος να φάει ξύλο! (γέλια) Άρχισε και χόρευε, κόντεψα του Γιώργου και του το είπα και τότε από το μικρόφωνο είπε:” ”Φίλε μου με θυμάσαι;” Το παιδί έμεινε παγωτό, δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν κατάλαβε πως στο αμάξι ήταν ο Γώργος. Ανέβηκε πάνω στην πίστα, φίλησε τον Γιώργο και αποδείχθηκε πως ήταν μεγάλος φαν του!

No more articles