Η εταιρεία διανομής προϊόντων που κυριαρχεί στην «επιχειρηματική σκακιέρα» της Κύπρου

H  Laiko Cosmos Trading Ltd αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής για τρόφιμα, ποτά, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, εξυπηρετώντας  περισσότερα από 4.500 πελάτες ανά το παγκύπριο.

Η κυπριακή εταιρεία, δημιουργήθηκε το 2012 με την συγχώνευση δύο από των παλαιότερων και πιο σεβαστών εταιριών διανομής ντόπιων και εισαγόμενων προϊόντων στην Κύπρο, την Cosmos Trading και του Ομίλου Λαϊκού.

Σε συνέντευξη του στο Economytimes.com ο Γενικός Διευθυντής της Laiko Cosmos, Γιώργος Τσακιστός, μίλησε για την ιστορία της εταιρείας, τα εμπόδια που ξεπέρασε εν μέσο οικονομικής κρίσης, αλλά και για το όραμα της Laiko Cosmos τα επόμενα χρόνια.

Ποια η ιστορία της LaikoCosmosTrading;

Η Laiko Cosmos Trading είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Laiko Distributors και της Cosmos Trading Ltd. Παρά το γεγονός ότι αυτό έγινε το 2012 και η ηλικία της Laiko Cosmos Trading είναι μικρή, εντούτοις αυτή είναι η συνέχεια μια πολύχρονης δράσης των μητρικών εταιρειών με μεγάλη παράδοση στην Κυπριακή αγορά.

Πόσα προϊόντα βρίσκονται υπό την αιγίδα της LaikoCosmosTrading;

Η Laiko Cosmos Trading, είναι εταιρεία πώλησης και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης με προϊόντα τόσο εισαγόμενα όσο και επιτόπιας παραγωγής. Πολλά από τα προϊόντα μας κατέχουν ηγετική θέση στην Κυπριακή αγορά. Μερικά από αυτά είναι ο καφές Λαϊκού, ΙΟΝ, Old El Paso, La Vache Qui Rit, λάδι ΣΕΚΕΠ, Snacks Goldies, Lotus, Ζιβανία ΛΟΕΛ, Bacardi, Grey Goose, Martini, Bombay, Glenfiddich, Hendricks, κρασιά Amethystos, κρασιά Ευάμπελος Γη, κουμανταρία Alasia, Perrier, Red Bull, El Café και άλλα πολλά.

Πόσα είναι τα σημεία πώλησης της εταιρείας σας στην Κύπρο;

Πιστεύω ότι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εταιρείας μας είναι η διανομή μας αλλά και το γεγονός ότι καλύπτουμε όλες τις κατηγορίες προϊόντων από ξηράς μορφής, ελαφριάς ψύξης και κατάψυξης. Μέσω δικού μας δικτύου διανομής εξυπηρετούμε γύρω στις 4,500 πελάτες.

Έχετε επηρεαστεί από την οικονομική κρίση του 2013; Ποια ήταν η δυσκολότερη περίοδος για την εταιρεία και ποια η καλύτερη (από θέμα κερδών);

Όπως έχω πει από την αρχή η Laiko Cosmos Trading ιδρύθηκε τέλος του 2012 και δυστυχώς πολύ νωρίς χρειάστηκε να περάσει πολύ δύσκολες εξετάσεις. Από πολύ νωρίς έπρεπε να διαχειριστούμε την οικονομική κρίση αλλά και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Πιστεύω ότι σαν εταιρεία διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση και μέσα από σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα αλλά πάνω απ’ όλα με την βοήθεια του προσωπικού καταφέραμε να αντέξουμε τα πολύ δύσκολα χρόνια 2013-2014 και σήμερα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Πιστεύεται πως υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός στην Κύπρο;

Πιστεύω ότι όπως αλλάζει όλος ο κόσμος και η κοινωνία,  φυσιολογικό είναι να αλλάζει και το εμπόριο. Ζούμε την περίοδο όπου πολλές αντιπροσωπίες αλλάζουν χέρια είτε λόγο τοπικών γεγονότων είτε λόγο διεθνών παραγόντων. Παρ’ όλα αυτά όμως ο ανταγωνισμός στην Κύπρο παραμένει σε λογικά και θεμιτά πλαίσια και σε αυτά πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο για το καλό των εταιρειών μας όσο και του εμπορίου γενικότερα.

Ποιο το όραμα της εταιρείας σας;

Εμείς σαν Laiko Cosmos Trading θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτά τα πλαίσια και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από συνεχή βελτίωση του τρόπου λειτουργίας μας, με σεβασμό προς τον καταναλωτή και πάνω απ’ όλα με σκληρή δουλειά θα παραμείνουμε ηγετική εταιρεία στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

No more articles