Εσύ ξέρεις την ιστορία της Goodyear στην Κύπρο;

Η εταιρεία ελαστικών GOODYEAR είναι ανάμεσα στις 100 πιο πρωτοποριακές εταιρείες παγκοσμίως γεγονός που δίνει αναγνώριση στα επιτεύγματα της ως μια πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της.

Ο Αμερικανικός κολοσσός ελαστικών αποτελεί μία από μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών, εργοδοτόντας περισσότερους από 71,000 εργαζόμενους, ενώ κατασκευάζει προϊόντα σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Σε συνέντευξη της στο Economytimes.com, η Διευθύντρια Marketing της D2D Ltd Μαρία Κωνσταντή, μίλησε για την ιστορία της GOODYEAR στην Κύπρο, τις κατηγορίες πελατών που εξυπηρετεί η εταιρεία, καθώς και για τις προτιμήσεις ελαστικών που έχει ο κύπριος καταναλωτής.

Η ιστορία της GOODYEAR στην Κύπρο πάει πίσω στο 1929, με την οικογένεια Δημάδη, να αποτελεί την αποκλειστική αντιπρόσωπο της εταιρείας κολοσσού στο νησί.

Η εταιρεία GOODYEAR Tire & Rubber Co. είναι ανάμεσα στις 100 πιο πρωτοποριακές εταιρείες παγκοσμίως, γεγονός που δίνει αναγνώριση στα επιτεύγματά της, ως μια πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της. Απασχολεί περίπου 66.000 άτομα και κατασκευάζει τα προϊόντα της σε 49 εγκαταστάσεις σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στην Colmar-Berg στο Λουξεμβούργο όπου αναπτύσσονται προϊόντα τεχνολογίας αιχμής και υπηρεσίες που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για τη βιομηχανία.

Η D2D Ltd, αντιπρόσωπος των ελαστικών GOODYEAR – DUNLOP, θεωρείται ως η πλέον κορυφαία εξειδικευμένη εταιρεία ελαστικών στην Κύπρο. Στελεχώνεται από ειδικευμένο προσωπικό, με πολυετή εμπειρία στον τομέα στην εμπορία ελαστικών και είναι αναγνωρισμένη από την Goodyear Tire & Rubber Co. για την εισαγωγή και διανομή των εμπορικών σημάτων της.

Ποια brands ελαστικών εισάγει η D2D Ltd στην Κύπρο και ποιες κατηγορίες πελατών μπορεί να εξυπηρετήσει;

Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που αποτελείται από Premium ελαστικά, τα Goodyear & Dunlop, τα μεσαίας κατηγορίας ή Quality ελαστικά, όπως τα ονομάζουμε, τα Fulda, καθώς και ελαστικά πιο οικονομικής κατηγορίας όπως τα Sava, Debica και Kelly. Με αυτό τον τρόπο η Goodyear στοχεύει να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες όλων των οικονομικών τάξεων. Επιπρόσθετα, η ποικιλία των ελαστικών της Goodyear περιλαμβάνει ελαστικά για επιβατικά οχήματα, SUV 4X4, ελαστικά για φορτηγά ελαφριού τύπου, ελαστικά για φορτηγά, και ελαστικά για βιομηχανικά και γεωργικά μηχανήματα για διάφορες χρήσεις.

Πόσα είναι τα σημεία πώλησης ελαστικών από την εταιρεία σας;

H D2D Ltd εξυπηρετεί πάνω από 160 συνεργεία σε όλη την Κύπρο. Επίσης παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλους στόλους. Δίνουμε συμβουλές στου συνεργάτες μας και στο κοινό για την επίβλεψη των ελαστικών, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη απόδοσή τους στη χρήση τους, καθώς και συμβουλές για να τοποθετούνται τα σωστά ελαστικά στα οχήματα, αναλόγως με τη χρήση. H D2D Ltd εξυπηρετεί το κοινό μέσω του τηλεφωνικού της κέντρου απαντώντας στην κάθε ανάγκη του πελάτη.

Όσο αφορά τις πωλήσεις, πιο ελαστικό φαίνεται να προτιμά ο Κύπριος καταναλωτής;

Δυστυχώς, λόγω των οικονομικών συνθηκών και της οικονομικής κρίσης ο κύπριος καταναλωτής προτιμά πολύ πιο φθηνές επιλογές, παραβλέποντας το γεγονός ότι η ασφάλεια του αυτοκινήτου του στηρίζεται στα ελαστικά.

Ελαστικά με «σφραγίδα» της ΕΕ

Η ασφάλεια και η εγγύηση των ελαστικών Goodyear είναι αδιαμφισβήτητη ανέφερε η κα. Κωνσταντή, προσθέτοντας πως όλα τα ελαστικά της εταιρείας έχουν όλες τις προδιαγραφές και εγγυήσεις της GOODYEAR Tire & Rubber Co. που προνοούνται, καθώς και την Ευρωπαϊκή ετικέτα.

Τι είναι η ετικέτα της ΕΕ;

Η σήμανση ελαστικών ΕΕ παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τα ελαστικά, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια και το περιβάλλον. Σας βοηθά να συγκρίνετε τα ελαστικά σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα καυσίμου , την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο, και τον θόρυβο.

Μέσα από αυτούς τους δείκτες, ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει διάφορα ελαστικά μεταξύ τους και να διαλέξει το κατάλληλο για το όχημα του, το οποίο να εξυπηρετεί την ανάγκη του για ασφάλεια, οικονομία καυσίμου και άνεση.

Για παράδειγμα, η διαφορά της απόστασης ακινητοποίησης, από τα 80km/h σε απόλυτη στάση, ανάμεσα σε ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων με δείκτη Α και F, στην πρόσφυση στο οδόστρωμα, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 18 μέτρα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, όλα τα επιβατικά ελαστικά του ομίλου GOODYEAR – DUNLOP είναι εγγυημένα για 5 χρόνια, με απόδειξη αγοράς, για θέματα που αφορούν την ποιότητα κατασκευής τους, τα υλικά ή τη σχεδίαση σε όλη τη διάρκεια ζωής μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία που είναι 1,6 millimeters.

Ποια η διαφορά ενός ελαστικού Premium GOODYEAR με ένα Sava, που είναι πιο οικονομικής κατηγορίας;

Καταρχάς, υπάρχει 30%-40% διαφορά στην τιμή πώλησης των δύο ελαστικών, καθώς και μία διαφορά στην ποιότητα, χωρίς να σημαίνει πως ένα ελαστικό πιο οικονομικής κατηγορίας, που πάλι έχει όλες τις εγγυήσεις και προδιαγραφές της GOODYEAR, δεν είναι καλό και δεν παρέχει ασφάλεια στο δρόμο.

Ποιο είναι το πιο καινοτόμο ελαστικό που εισάγεται στην Κύπρο από την D2D;

Μία καινοτομία, η οποία δημιουργήθηκε από την GOODYEAR είναι το Run On Flat.

Με τα Run on Flat, μπορεί ένα όχημα να συνεχίσει το ταξίδι του ακόμα και με ξεφούσκωτο ή σκασμένο ελαστικό. Ακόμα και στη βροχή, χάρη στην τεχνολογία Run On Flat δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί κάποιος με την αλλαγή του ελαστικού, αφού η οδήγηση μπορεί να συνεχιστεί για ορισμένο διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, το ελαστικό ειδοποιεί τον οδηγό ότι υπάρχει πρόβλημα και ο οδηγός πρέπει να πάει άμεσα στο συνεργείο του για επιδιόρθωση. Να διευκρινίσουμε ότι θα πρέπει το όχημα να διαθέτει ζάντα που να δέχεται ελαστικό Run on Flat.

Για μέγιστη ασφάλεια σε μία επείγουσα ανάγκη, το ελαστικό Run Οn Flat πρέπει να ικανοποιεί ορισμένες παραμέτρους ταχύτητας και απόστασης (80 χλμ./ώρα για 80 χλμ).

Επίσης, μια τελευταία καινοτομία της GOODYEAR είναι το ελαστικό της Eagle F1 Assymetric 3, το οποίο είναι το νέο ελαστικό υψηλών επιδόσεων, που προσφέρει μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, καλύτερο κράτημα για ανταπόκριση στους χειρισμούς και σωστό έλεγχο και χρησιμοποιείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 

Γιατί κάποιος να προτιμήσει ελαστικά Goodyear ;

H GOODYEAR έχει επενδύσει πολλά στην έρευνα και την ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό στην εταιρεία αναλύουν περισσότερα από 50 κριτήρια (η ΕΕ ζητεί 3 βασικά) για την αξιολόγηση των ελαστικών της. Εμφανή είναι τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις της Goodyear, σε πρώτες θέσεις, σε test διαφόρων εξειδικευμένων περιοδικών αυτοκινήτων τα οποία βαθμολογούν με βάση 15 κριτήρια, τα οποία κρίνουν την απόδοση των ελαστικών.

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε καλά ελαστικά στο αυτοκίνητο μας;

Το ελαστικό είναι αυτό που παρέχει την ασφάλεια, τόσο για εμάς αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Έχοντας καλά ελαστικά στο αυτοκίνητο μας αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Τα ελαστικά Goodyear βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα ελαστικά παγκοσμίως, γιατί συνδυάζουν την ποιότητα με την ασφάλεια, την οικονομία στα καύσιμα, καθώς και την αποδοτικότητα στα χιλιόμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της D2D LTD.

No more articles