Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στην ενοποίηση των επικοινωνιακών αναγκών, στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στις τεχνολογίες cloud.

Της Μελίνας Μενελάου  

Ο CEO της ΜΤΝ Κύπρου, Philip Van Dalsen μίλησε στο TopInterviews.net για τις νέες υπηρεσίες της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, τους στόχους του ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.

Διορίστηκε στη θέση του διευθύνων συμβούλου της ΜΤΝ Κύπρου το 2012, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών το 2000, ως διευθυντής της επιχείρησης Sonera Telecom.

Στο διάστημα που ανέλαβε την ηγεσία της ΜΤΝ, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά, καθιστώντας ένα βιώσιμο παίκτη στην τοπική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

  • Ποιο θεωρείτε πως είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΜΤΝ και ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες σας για το 2017;

Η MTN είναι μια σύγχρονη, δυναμική εταιρεία, μέλος του Ομίλου ΜΤΝ η οποία ανέκαθεν διατηρεί τεχνολογικό πλεονέκτημα στην Κύπρο: Είμαστε η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το αξιόπιστο δίκτυο 3G+, η πρώτη που λάνσαρε το ασύλληπτα γρήγορο 4G, αλλά και η πρώτη που φέρνει το ακόμα πιο γρήγορο δίκτυο 4G+ ήδη αυτόν το μήνα.

Παράλληλα, έχουμε μόλις εισέλθει στην αγορά περιεχομένου και τηλεόρασης, με στόχο να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες 4Play στους συνδρομητές μας.

Συνεχίζουμε την ανάπτυξη του δικτύου μας, επενδύοντας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές μας.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στο συνδρομητή ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα συνδυάζουν όλες τις τεχνολογικές του ανάγκες για πληροφορία και επικοινωνία και με την εγγύηση της υψηλής ποιότητας της ΜΤΝ.

  • Πώς θα περιγράφατε τη γενική κατάσταση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής στην Κύπρο σήμερα;

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών μεταβάλλεται διαρκώς και με γρήγορους ρυθμούς εξαιτίας νέων τεχνολογιών, νέων υπηρεσιών και νέων προϊόντων. Η ΜΤΝ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αλλαγών αυτών. 

Ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών δεν ολοκληρώνει ποτέ τις υπηρεσίες του. Η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες αλλά και αξιοπιστία θα συνεχίζει πάντα να αυξάνεται ενώ τα δίκτυα πάντα θα χρειάζονται μελλοντική αναβάθμιση. Η ΜΤΝ υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές της για είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης, διατηρώντας χαμηλές τιμές για τους πελάτες της, συνεχίζοντας παράλληλα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να έχουμε το καλύτερο δίκτυο στην Κύπρο.

  • Ποιοι τομείς ή υπηρεσίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Κύπρο σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες;

Η παγκόσμια τάση είναι προς την ενοποίηση των επικοινωνιακών αναγκών τόσο των ιδιωτών όσο και των εταιρικών πελατών. Τα πακέτα quad-play θα παραμείνουν σε υψηλή ζήτηση, καθώς οι πελάτες θα αναζητούν λύσεις ενιαίας εξυπηρέτησης για όλες τις ανάγκες τους σε επικοινωνία και περιεχόμενο. Σε τελική ανάλυση, όλα θα έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών καθώς και την εμπειρία του πελάτη.

Με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις και οι εταιρικοί πελάτες απαιτούν υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών αναζητούν κι αυτοί λύσεις ενιαίας εξυπηρέτησης για τις ICT ανάγκες τους.

Έτσι, η ΜΤΝ αναπτύσσει τις επιχειρησιακές της λύσεις προσφέροντας ήδη μοναδικές ICT λύσεις για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καλύπτοντας κινητή και σταθερή τηλεφωνία, πρόσβαση στο internet και υπερσύγχρονες υπηρεσίες ΙΤ όπως υπηρεσίες Managed Print, Hosting και Security και άλλες υπηρεσίες cloud.

  • Πώς προβλέπετε την ανάπτυξη της Κύπρου στα επόμενα πέντε χρόνια όσο αφορά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών;

Μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα λιτότητας, η κυπριακή οικονομία κάνει τα πρώτα της σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη και οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν σημαντική βελτίωση.

Η στρατηγική θέση της Κύπρου, η ασφάλεια και η προστασία που παρέχει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα εξακολουθεί να προσελκύει επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό, μεταξύ άλλων οδηγεί στην αυξανόμενη ζήτηση τεχνολογιών cloud από τις επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας που εδρεύουν εδώ.

  • Ποιο είναι το όραμά σας για την ΜΤΝ; Πού βλέπετε την MTN μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια;

H MTN Κύπρου είναι τώρα ο κύριος διεκδικητής, αλλά θα γίνει νούμερο 1 στην αγορά. Αυτό θα το πετύχουμε εστιάζοντας στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών και προϊόντων για την ικανοποίηση των πελατών, με το καλύτερο δίκτυο και με την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Το 2016 σπάσαμε το «φράγμα» των 400.000 συνδρομητών, χάρη στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας και στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές μας τιμές. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας, μέχρι να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία στην τομέα των τηλεπικοινωνιών.

  • Η Cablenet ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο θα εισέλθει στο παιχνίδι της καρτοκινητής τηλεφωνίας. Πώς αναμένετε να επηρεάσει αυτό την ΜΤΝ; 

Εμείς στην ΜΤΝ θεωρούμε τον υγιή ανταγωνισμό ως την ουσία της αγοράς, αφού με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί να κερδίσει περισσότερα έχοντας περισσότερες επιλογές. Η Cablenet έχει ανακοινώσει στο παρελθόν, σε αρκετές περιπτώσεις πως ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Θα δούμε τι θα συμβεί αυτή τη φορά, αλλά η ΜΤΝ είναι πάντα έτοιμη για νέους ανταγωνιστές στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

  • Μπαίνει κι η ΜΤΝ στο παιχνίδι της τηλεόρασης. Πείτε μας λίγο για αυτή τη νέα υπηρεσία.

Η ΜΤΝ λάνσαρε πρόσφατα την υπηρεσία ΜΤΝ TV με την υπόσχεση να αλλάξει τη μέχρι τώρα τηλεοπτική εμπειρία. Πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας, με συναρπαστικό περιεχόμενο και μοναδικές διαδραστικές λειτουργίες που θεωρούμε πως θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο κι ανάγκη, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Εκτός από την MTN TV στο σπίτι, δίνουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την MTN TV εν κινήσει, με την εφαρμογή TV Go, που προσφέρεται δωρεάν στους συνδρομητές μας στα tablet και στα smartphone τους. Έτσι μπορούν να απολαμβάνουν μεγάλη ποικιλία περιεχομένου όπου κι αν βρίσκονται.

  • Ποιοι οι στόχοι της ΜΤΝ σε ότι αφορά τις ταχύτητες του δικτύου της;

Έχουμε ήδη λανσάρει την τεχνολογία 4G+ με κάλυψη σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο κέντρο της Λευκωσίας και της Λεμεσού δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συνδρομητές μας να δοκιμάσουν και να βιώσουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Οι επενδύσεις μας σε υποδομές και οι συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις θα διασφαλίσουν την επέκταση του 3G+ με στόχο να καλύψει όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Η επέκταση αυτή σε συνδυασμό με την περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου σε 4G και 4,5G, θα εξασφαλίσει γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές μας.

No more articles