Μανά που έχασε το παιδί της σε τροχαίο στη CT… «Φτάνει ποτίσαμε την γη αρκετό αίμα!» (pics)

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Μία μητέρα, η κυρία Σκεύη που έθαψε το παιδί της τον Ιούνιο του 2008 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο μιλά στη Cyprus Times – Εκφράζει την οργή της για τα πολλά τροχαία θανατηφόρα δυστυχήματα που γίνονται στον τόπο μας και περιγράφει πως είναι η ζωή για αυτούς που μένουν πίσω και θρηνούν

«Ένας ατέλειωτος Γολγοθάς, ένα μαρτύριο είναι η ζωή για αυτούς που μένουν πίσω και θρηνούν ένα δικούς άνθρωπο που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα», ανέφερε η κυρία Σκεύη, η οποία τον Ιούνιο του 2008  έχασε τον γιο της που σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 17,5 ετών.

Τα λόγια της συγκλονίζουν:  «Aπό την ώρα που θα μπει το παιδί σου στον τάφο μπαίνει και η ψυχή σου μαζί . Για τους γονείς δεν παύει ποτέ να είναι μία μεγάλη απώλεια, είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Για όλους τους υπόλοιπους με τον χρόνο μπορεί ο πόνος να απαλύνει. Το πιο φυσιολογικό είναι το παιδί να κάνει ένα μνημόσυνο στο γονιό του, το να κάνει ένας γονιός στο παιδί του είναι…. δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το συναίσθημα.  Όλη εκείνη η χαρά όταν φέρνεις το παιδί σου στον κόσμο, εκείνο όλο το μεγαλείο, αντιστρέφεται. Ένα σκοτάδι, ένας πόνο υπάρχει πλέον και τίποτε άλλο».

Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της

Όλος ο κόσμος λέει «ευχαριστώ σε Θεέ μου που με άφησες και έζησα και σήμερα. Εγώ προσωπικά κάθε πρωί ξυπνώ και λέω Θεέ μου γιατί με άφησες να ζήσω και σήμερα. Είναι ένα μαρτύριο, όσο κι  εάν προσπαθούμε για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας να χαμογελάσουμε είναι μόνο μία υποκρισία. Μόνο και μόνο για να βλέπουν οι άλλοι ότι είμαστε καλά, αλλά η ψυχή μας χάνεται όταν χάνεται το παιδί μας».

Συμβουλή στους νέους

«Εκείνο που θέλω είναι να μάθουν να σέβονται τον οδηγό, είτε μοτοσικλέτα είναι, είτε αυτοκίνητο, είτε ποδήλατο. Όμως και οι ίδιοι οι νέοι πρέπει να μάθουν πρώτα να σέβονται τον εαυτό τους, για να μάθουν να σέβονται και τους γύρω τους και να τηρούν κάποιους νόμους, τους οποίους δεν τους υπολογίζουν, τους θεωρούν ως αστείο. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι πίσω τους περιμένει μία μάνα, ένας πατέρας, μία σύζυγος, ένα παιδί.

«Είναι μεγάλο λάθος όταν προειδοποιεί ο ένας οδηγός τον άλλο ότι υπάρχει αστυνομία για τροχιονομικό έλεγχο είτε μέσω του facebook, είτε με το άναμμα των φώτων του αυτοκινήτου, διότι εάν δεν μας «πιάσει» η Αστυνομία, μία και δυο φορές δεν βάζουμε μυαλό. Στην Κύπρο είμαστε όπου με έβρει και όπου σε έβρω. Στην Κύπρο δεν  ξέρουμε ούτε να υπολογίζουμε τον πεζό, ούτε τον μοτοσικλετιστή, τίποτε»

Μία φράση μόνο… για το τέλος

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Φτάνει ποτίσαμε την γη αρκετό αίμα φτάνει», καταλήγει.

Ενώνονται μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους

Ο γιος της κυρίας Σκεύης, Κωνσταντίνος Αυγουστή κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του, σε ηλικία 17,5 ετών. Yπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά. Στις 3 Ιουνίου του 2008 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του ενώ οδηγούσε στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου και παρεξέκλινε της πορείας του, ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι και προσέκρουσε σε δέντρο, όπου ακινητοποιήθηκε. Μέσα στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν και ο 15χρονος τότε αδελφός του, τον οποίο κατάφεραν και απεγκλώβισαν διερχόμενοι πολίτες.

Η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να φέρει κοντά μητέρας που τις ενώνει ο πόνος του χαμού των παιδιών τους. Αρχικά συνάντηση με την κυρία Κούλα Καραπατέα και σήμερα, ενώ μας έδινε συνέντευξη, δίπλα της καθόταν μία άλλη μανούλα που έχασε σε τροχαίο το σπλάχνο της…

No more articles