Η κυρία Γεωργία… Που η παντρειά με το ζόρι την έκανε την πιο περιζήτητη προξενήτρα της Κύπρου (pics-video)

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

H Cyprus Times συνάντησε την πιο διάσημη προξενήτρα της Κύπρου στο σπίτι της στη Λεμεσό – Η κυρία Γεωργία τάχθηκε σε όλη της τη ζωή με τον ιερό σκοπό να φέρνει κοντά ανθρώπους με στόχο να κάνουν ένα ευτυχισμένο γάμο – Δραστηριοποιείται από το 1970 μέχρι σήμερα – Πόσα άτομα ζευγάρωσε το 2017 και τι συμβουλές δίνει σε αυτούς που αναζητούν απεγνωσμένα τον σύντροφο της ζωής τους – Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο και πως αισθάνεται κάθε φορά που η αποστολή της στέφεται με επιτυχία

Και όταν γίνει το λεγόμενο κλικ μεταξύ δυο ανθρώπων… η κυρία Γεωργία Γεωργιάδου παίρνει μεγάλη χαρά και η συγκίνηση της είναι απερίγραπτη.

Η 65χρονη γυναίκα από τη Λεμεσό είναι η πιο γνωστή προξενήτρα της Κύπρου. Φέρνει δυο ανθρώπους κοντά που θεωρεί ότι πληρούν τα δεδομένα για να ταιριάξουν και τους δίνει το χρόνο που απαιτείται για να δέσουν ή όχι, προκειμένου να αποφασίσουν εάν τελικά επιθυμούν να ενώσουν τις ζωές τους.

Η δική της ιστορία… «Εγώ δεν έχω άλλες χαρές»

Την ίδια την πάντρεψαν με το ζόρι, όταν ήταν περίπου 18 ετών, με έναν άντρα για τον οποίο δεν είχε δικαίωμα να εκφέρει άποψη εάν τον επιθυμεί ή όχι. Μαζί του είχε ένα πολυτάραχο έγγαμο βίο και έκανε τρία παιδιά. Ο ένας της γιος σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1995. Με τον σύζυγο της τελικά πήραν διαφορετικούς δρόμους.

Με βάση τη δική της τραυματική εμπειρία έδωσε όρκο ζωής ότι μέχρι να κλείσει τα μάτια της -σύμφωνα με τα λεγόμενα της- να το κάνει αλλιώς…

Δεν έχει γραφείο συνοικεσίων, όπως τονίζει. Αυτό που κάνει είναι να μεσολαβεί με σοβαρότητα και εχεμύθεια, ώστε δυο άνθρωποι να έχουν κάποιες συναντήσεις και από εκεί και πέρα εναπόκειται στους ίδιους εάν το επιθυμούν, να πορευτούν μαζί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ή και όχι…

Για την εποχή που το ξεκίνησε ήταν πρωτοπόρος. Εξέδωσε μάλιστα και την πρώτη κυπριακή εφημερίδα αγγελιών με την ονομασία «Τυχερή Ευκαιρία», ενώ είχε και δική της μπουάτ συναντήσεων.

Και όταν η αποστολή της στεφθεί με επιτυχία…

«Αυτό μου δίνει ζωή. Το κουράγιο να συνεχίσω πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό και λεπτό θέμα που, είναι για την υπόλοιπη ζωή του ανθρώπου, η συντροφικότητα μέσα από το γάμο. Αυτός είναι ο δικός μου αγώνας. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες χαρές παίρνω, εγώ δεν έχω δικές μου χαρές και είναι από αυτόν τον κόσμο που παίρνω», αναφέρει.

Συμβουλές για αυτούς που ψάχνουν σύντροφο

«Πρέπει να κάνουν υπομονή και να κάνουν τις γνωριμίες με άνεση, χωρίς να βιάζονται αυτά δεν γίνονται με άγχος και βιασύνη. Μετά την συνάντηση φαίνεται από μόνο του εάν μπορούν να προχωρήσουν σε μία πιο σοβαρή γνωριμία. Είναι ο δικός τους χαρακτήρας, η δική τους συμπεριφορά που θα ανοίξει το δρόμο να έχουν ένα σύντροφο όπως τον επιθυμούν»,  λέει η κυρία Γεωργία.

47 χρόνια προξενήτρα και οι εποχές δεν έχουν αλλάξει  

«Παρόλο που υποτίθεται εξελιχθήκαμε με την τεχνολογία, εντούτοις αυτή έφερε πολλές καταστροφές πάνω στο θέμα. Αυτό που μου λένε άνδρες και γυναίκες που αποτίνονται κοντά μου είνα ”παρόλο που βγαίνουμε, έχουμε παρέες εντούτοις βλέπουμε τι γίνεται πως συμπεριφέρονται τα άτομα μεταξύ τους και δεν έχουμε εμπιστοσύνη”. Με τον ίδιο τρόπο που έκανα αναζήτηση πριν τόσα χρόνια, με τον ίδιο τρόπο την κάνω και σήμερα».

«Άτομα που ψάχνουν σύντροφο έρχονται κοντά μου, τα γνωρίζω πρώτα εγώ. Μου λένε τα δεδομένα τους, τι ζητούν και προχωρούμε αναλόγως. Το άτομο πρέπει να έχει κατασταλάξει μέσα του και να είναι συνειδητοποιημένο. Η αναζήτηση συντρόφου είναι κάτι το δύσκολο, ακόμα και επώδυνο με βάση τα δεδομένα του καθενός. Υπάρχουν περιπτώσεις ζευγαριών που έχουν παντρευτεί σε διάστημα τριών μηνών από την πρώτη τους συνάντηση,  υπάρχουν άλλα άτομα που συνεχίζουν να βγαίνουν και άλλα που δεν ταίριαξαν. Πρέπει να δίνουν χρόνο γνωριμίας 5 – 6 εβδομάδες για να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα και εάν οι ψυχές μετά κάνουν το… κλικ, τους δίνω ένα μήνα για να μου πουν εάν ταιριάζουν ή όχι».

Στους γάμους τους οι περισσότεροι δεν με προσκαλούν γιατί δεν θέλουν να αποκαλυφθεί το μυστικό τους, ότι δηλαδή εγώ τους γνώρισα. Δεν ανασκαλεύω στις ζωές τους μετά».

Πετυχημένο το 2017

Κοντά στην κυρία Γεωργία αποτείνονται άτομα διάφορων ηλικιών. Όλα αυτά τα χρόνια πάντρεψε όπως είπε άτομα από 22 μέχρι 76 χρονών! Το 2017 ήταν καλότυχο. Άνθρωποι ήρθαν κοντά και ζευγάρια παντρεύτηκαν.

Συγκινητικό ζευγάρωμα στη Λάρνακα

Η κυρία Γεωργία μοιράζεται μαζί μας μία συγκινητική ιστορία… «Είχα μία κοπέλα από περιοχή της Λάρνακας, μορφωμένη καθηγήτρια. Ένα από τα δεδομένα της ήταν ότι ήθελε να μείνει στον τόπο της. Είχαμε κάνει γνωριμίες, αλλά δεν ευδοκιμούσαν. Στα ραντεβού τα πρόσωπα πηγαίνουν μόνα τους.

Και πριν το Πάσχα ήρθε ένα παιδί και μου λέει ”κυρία Γεωργία ήρθα, αλλά ξέρω ότι δεν θα βρω κάτι γιατί ξέρεις εγώ είμαι και λίγο ιδιότροπος και επειδή και η δουλειά μου είναι κάτω στη Λάρνακα θέλω να μείνω στην πόλη. Δεν πιστεύω να βγει τίποτε”. Του λέω έχω μία κοπέλα που νομίζω είναι στα δεδομένα σου. Έκαναν την συνάντηση και στην εβδομάδα ήρθαν χεράκι-χεράκι και όλο χαρές. Μου είπε δεν μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο, είναι πολύ περισσότερα από όσα έψαχνα».

Και το σημαντικότερο που κανείς δεν ήξερε…; Το γεγονός ότι το σπίτι της μητέρας του βρίσκεται μόλις δύο δρόμους πιο κάτω από το σπίτι της κοπέλας. Αλλά ο ένας αγνούσε την ύπαρξη του άλλου. Πριν βεβαίως την παρέμβαση της κυρίας Γεωργίας.

Συμβουλές για ένα καλό γάμο!

Η κυρία Γεωργία δίνει συμβουλές για ένα επιτυχημένο γάμο.

Όπως τονίζει το άλφα και το ωμέγα είναι η σωστή επικοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχει το «εγώ» και το ζευγάρι πρέπει να έχει δικές του αντιλήψεις, να μην επηρεάζεται δηλαδή από τον περίγυρο του… Γιατί όταν δεν υπάρχει διχόνοια, υπάρχει η αγάπη και όταν υπάρχει η αγάπη, υπάρχει ο έρωτας και όταν υπάρχει ο έρωτας, υπάρχει η ευτυχία και όταν υπάρχει η ευτυχία, υπάρχουν όλα! Μεγαλώνουν καλύτεροι άνθρωποι, γίνεται μία καλύτερη κοινωνία.

Με βουρκωμένα τα μάτια ευχαριστεί τον κόσμο που την εμπιστεύεται στέλνοντας τους μήνυμα ότι τους θυμάται όλους τους αγαπά και σε όλους εύχεται ότι καλό στη ζωή τους και ότι επιθυμούν.

H ιστοσελίδα της «Τυχερής Ευκαιρίας» https://sites.google.com/site/meetmegreek/

No more articles