Συνέντευξη Ζελάγια: Η αγωνιστική άνοδος, το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και το μέλλον

Ο Εμίλιο Ζελάγια είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Όχι μόνο για τις εκτελεστικές του ικανότητες, αλλά και με τoν χαρακτήρα του, αφού είναι ένας άνθρωπος ισορροπημένος, σοβαρός και χαμηλών τόνων.

O 29χρονος Αργεντίνος επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι στο Δασάκι, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, προσπαθώντας να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Πρώτη φορά αγωνίστηκε εκτός πατρίδας του και σαφώς χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, τόσο στον Εθνικό, όσο και στον τρόπο ζωής στην Κύπρο.

Και τα κατάφερε ιδανικά αφού πλέον είναι παίκτης ηγέτης στην ομάδα της Άχνας, και φυσικά οι εμφανίσεις του έχουν προσελκύσει πολλές και διάφορες ομάδες.

SAKI3188

Μιλήσαμε με τον Εμίλιο Ζελάγια, και αρχικά τον ρωτήσαμε για τον επαναληπτικό με την Ομόνοια και αν άξιζε ο Εθνικός την πρόκριση:
«Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες είχαν καλό αγώνα και τα έδωσαν όλα για την πρόκριση. Το θέλαμε και εμείς όσο το θέλανε και αυτοί, αλλά δυστυχώς αποκλειστήκαμε με ισοπαλία. Συγχαρητήρια στην Ομόνοια για την πρόκριση».

Όσον αφορά την φάση που φάνηκε να κάνει χέρι ο Σοϊλέδης απάντησε: «Καταρχήν πιστεύω ότι ο διαιτητής είχε καλή απόδοση. Υπήρξε χέρι από τον παίκτη της Ομόνοιας αλλά πιστεύω ότι δεν επηρέασε την φάση. Ήταν ένα σημαντικό χρονικό σημείο και ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε κάτι περισσότερο για να πάρουμε εμείς την πρόκριση».

Τον ρωτήσαμε για την δική του απόδοση. Στους πρώτους αγώνες της σεζόν έδειξε να ψάχνεται, όμως τώρα είναι ηγετική μορφή του Εθνικού. Τι άλλαξε;
«Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι η ομαδική δουλειά που γίνεται στο Δασάκι. Η ομάδα έχει αποκτήσει καλή νοοτροπία και παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, που μου δίνει την δυνατότητα να έχω περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρω. Επίσης, με βοήθησε ο προπονητής μου γιατί μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Και φυσικά οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι με ξέρουν καλύτερα και με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος».

Ζελάγια και Κατσαράβα αποτελούν ένα από τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα στο κυπριακό πρωτάθλημα, καθώς μαζί έχουν σκοράρει 23 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
«Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να σκοράρουμε. Πλέον ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, ξέρουμε τις κινήσεις του άλλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της, που είναι είσοδος στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας».

Τον ρωτήσαμε και για τον στόχο του Εθνικού, που από την αποφυγή της διαβάθμισης βρέθηκε να διεκδικεί είσοδο στην πρώτη εξάδα.
«Ο στόχος μας στην αρχή της σεζόν ήταν να μείνουμε όσο γίνεται μακριά από την διαβάθμιση αλλά ο Εθνικός έχει γίνει πολύ καλύτερος. Πετύχαμε πολλές νίκες, ιδιαίτερα στην έδρα μας, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Έχουμε καλή ομάδα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

SAKI3213

Πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός Αργεντινής και τον ρωτήσαμε την άποψη του για το κυπριακό πρωτάθλημα.
«Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, δυνατές ομάδες που έχουν κόσμο που δημιουργεί πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και πιστεύω ότι θα αποκτήσω πολύ καλές εμπειρίες στην Κύπρο».

Υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα για ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Τον ρωτήσαμε αν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του.
«Δεν έχω καμιά πρόταση από άλλη ομάδα, μου λένε και μένα για τα διάφορα δημοσιεύματα, όμως δεν έχω κάτι επίσημο. Δεν δίνω πολύ προσοχή διότι αυτή την στιγμή παίζω στον Εθνικό και με ενδιαφέρει να πάω καλά με την ομάδα μου. Αν υπάρξει κάποια πρόταση και είναι καλή, δεν έχω πρόβλημα να συζητήσουμε. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου».

Τον ρωτήσαμε πόση χρονική διάρκεια είναι το συμβόλαιο του και αν τον ενδιαφέρει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα στην Κύπρο.
«Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Μάϊο. Βέβαια αυτή την στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος στην Εθνικό, αλλά ελπίζω στο μέλλον να παίξω σε ακόμη μεγαλύτερη ομάδα».

Καταλήγοντας τον ρωτήσαμε πόσο σημαντικό είναι να ξεχωρίζει σε ένα πρωτάθλημα τόσο μακριά από την πατρίδα του.
«Είναι πολύ καλό για μένα. Καταρχήν είναι πολύ καλό για την αυτοπεποίθηση μου, ότι μπορώ να αποδίδω πολύ καλά και μου δίνει περισσότερη δύναμη ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της και η ομάδα μου».

 

Ερνέστο Γεωργίου

No more articles