Η Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο τομέας του μάρκετινγκ είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πεδία σπουδών σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Του Γιάννη Σάββα

Το Cyprus Institute of Marketing είναι ένας δυναμικός οργανισμός με εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές του να εξειδικευτούν με τον καλύτερο τρόπο σε διάφορους τομείς των χρηματοοικονομικών αλλά και του μάρκετινγκ στην Κύπρο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIM Γιάγκος Χατζηγιάννης ανέλαβε τα ηνία του ιδρύματος σε ηλικία 27 ετών και σήμερα στα 35 του χρόνια οι κόποι του αποδίδουν καρπούς, καθώς το CIM διακρίνεται συνεχώς τόσο σε εγχώριους αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθιστώντας το ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα στην Ευρώπη.

18994

Σε συνέντευξη του στο Economytimes.com o Γιάγκος Χατζηγιάννης μιλά για το δικό του success story αλλά και για τα προνόμια που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, φοιτώντας στο CIM.

Που μπορεί κάποιος να βρει το CIM;

«Το CIM λειτουργεί στη Λευκωσία από το 1978 και στη Λεμεσό από το 1984. Παράλληλα υπάρχουν κάποια προγράμματα που παρέχονται και με μαθήματα εξ’ αποστάσεως είτε για φοιτητές που είναι στην Κύπρο είτε γι’ αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό».

Τι κλάδους σπουδών μπορεί να βρει κάποιος στο CIM;

«Στο CIM προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα κλάδων σπουδών που έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, τα ναυτιλιακά, λογιστικά, τραπεζικά, στρατηγική, Ανθρώπινου Δυναμικού κτλ, σε όλα τα επίπεδα (δίπλωμα, πτυχίο, μεταπτυχιακό). Επιπρόσθετα υπάρχει συνεργασία με το University of West London δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να αποκτήσουν αγγλικά πτυχία χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από την Κύπρο».

Ποια τα απαραίτητα προσόντα για να φοιτήσει κάποιος στο CIM;

«Κάποιος που ενδιαφέρεται για να αποκτήσει πτυχίο στο CIM, χρειάζεται απολυτήριο Λυκείου και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Όσο αφορά τα μεταπτυχιακά μας, χρειαζόμαστε πτυχίο από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Κάτι πολύ σημαντικό που προσφέρουμε στο CIM, είναι το γεγονός πως, δίνουμε προτεραιότητα στους φοιτητές που εργάζονται ή ακόμα και σε φοιτητές που επιθυμούν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έτσι ώστε να τους διευκολύνουμε στις πληρωμές των διδάκτρων και στην προσωπική τους ζωή».

Τι είναι αυτό που διακρίνει το CIM σε σχέση με άλλα ινστιτούτα ή σχολές;

«Πρώτα η εξειδίκευση που επικεντρώνεται στους κλάδους της Διοίκησης και του μάρκετινγκ. Επίσης ότι στο CIM προσφέρουμε και βραδινά μαθήματα δίνοντας στους φοιτητές καλύτερες ευκαιρίες εργοδότησης . Άλλο στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είναι ότι τα δίδακτρα μας προσφέρονται σε προσιτές τιμές. Επίσης, κάτι που διαφέρει από τα μεγάλα πανεπιστήμια, είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές διδάσκονται σε μικρές ομάδες. Γενικά πιστεύουμε είναι πως η επένδυση ενός φοιτητή στο CIM θα του επιφέρει καλύτερη απόσβεση σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά ιδρύματα».

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

«Η Κύπρος αποτελεί πλέον ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών όπως για παράδειγμα η νομική, τα χρηματοοικονομικά, τα λογιστικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επίσης υπάρχει και ο τομέας που έχει τεχνολογική βάση όπως το διαδικτυακό μάρκετινγκ, κλάδοι οι οποίοι θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη ζήτηση γενικά στην Κύπρο αλλά και την Ευρώπη».

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας καταφέρατε να είστε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIM ποιο θεωρείται το μυστικό της επιτυχίας σας και γενικά ποια χαρακτηριστικά σας οδήγησαν στο δικό σας success story;

«Σίγουρα ένα success story απαιτεί σκληρή δουλειά και πλάνο στρατηγικής. Για να πετύχεις χρειάζεται να θέτεις συνέχεια ρεαλιστικούς στόχους που παράλληλα να είναι πρόκληση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να καταφέρεις να χτίσεις μία δυνατή ομάδα συνεργατών όπου θα μπορείς να τους καθορίσεις καθήκοντα και ξεκάθαρες διαδικασίες για να μην ασχολείσαι πολύ με τα διαδικαστικά και τη γραφειοκρατία, αλλά με την καθοδήγηση και παρακολούθηση του στρατηγικού πλάνου. Σίγουρα όταν εντάχθηκα στο δυναμικό του CIM δεν ξεκινήσαμε από το «0» αλλά με τους συνεργάτες μου προσεγγίσαμε καλύτερα τις ανάγκες του ιδρύματος, με την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών που στο τέλος της ημέρας η επιτυχία ενός ιδρύματος μετριέται με την επιτυχία των αποφοίτων του».

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ηγέτης;

«Ο ηγέτης πρέπει να έχει διορατικότητα και επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες είτε νέους αλλά κυρίως με υφιστάμενους για να τους εμπνέει. Επίσης χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση, συνεχή επιμόρφωση και εγρήγορση. Κανένας δεν είναι απόλυτα έτοιμος όταν αναλαμβάνει κάποια καθήκοντα γι’ αυτό πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στην Κύπρο και το εξωτερικό».

Ποιος είναι στόχος σας για το CIM;

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων μας, να αυξάνουμε την ικανοποίηση των φοιτητών μας στη μόρφωση και αγορά εργασίας και παράλληλα να αυξήσουμε την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών που θα είναι και οι πρεσβευτές μας μετά το πέρας των σπουδών τους».

No more articles