Για ένα μπαμ… «θυσιάζεται» μια ζωή! Ο Κώστας που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής (video)

Της Μύριας Αβρααμίδου

Για ένα μπαμ…

Γιατί έπρεπε να δείξεις πως δε φοβάσαι… Πως είσαι μάγκας! Ο πιο μάγκας απ’ όλους…

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται τα παιδιά που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν κατά καιρούς με τις κροτίδες… Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Κώστας…  25 χρονών σήμερα… Κοιτάζει πίσω σ’ εκείνο το Πάσχα του 2005 και τα μάτια γεμίζουν θλίψη… Και ύστερα η μετάνοια. Για ότι έκανε τότε. Και όσα δεν μπόρεσε να κάνει από τότε…

Ο Κώστας είχε όπως κάθε νέος, τα δικά του όνειρα. Ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Όμως εκείνη η μέρα στην αυλή του σχολείου του σημάδεψε τη ζωή.

Ακολούθησαν χειρουργεία… Πολλά χειρουργεία. Όμως δυστυχώς τίποτα δεν ήταν ξανά το ίδιο. Και τ’ όνειρο «έσβησε»…

Ο Δόκτωρ Άλκης Αλκιβιάδης, ειδικός μικροχειρούργος θυμάται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να τον καλούν εκτάκτως στο καθήκον. Για κάποιον ακρωτηριασμό που επήλθε από χρήση κροτίδας. Δεν θυμάται να πέρασε Πάσχα που δεν κλήθηκε να μπει στο χειρουργείο για κάποιο ανάλογο περιστατικό. Και η μνήμη του πάει και πιο πίσω… Τότε που σαν παιδί και ο ίδιος «έπαιζε» με τις κροτίδες. Ευτυχώς στάθηκε τυχερός.

Γιατί οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδι! Η Αστυνομία προειδοποιεί. Αναλαμβάνει δράση, διοργανώνει σεμινάρια, ενημερώνει. Οι κροτίδες μπορούν να σκοτώσουν! Ακούει κανείς;

Στο βίντεο που ακολουθεί όσα βίωσε ο Κώστας… Και όσα ζει κάθε χρόνο ο γιατρός Αλκιβιάδης. Στο ρεπορτάζ που ετοιμάσαμε και συστάσεις της αστυνομίας που καταγράφει μέχρι στιγμής μείωση των υποθέσεων που αφορούν εντοπισμό και χρήση κροτίδων σε σχέση με άλλες χρονιές.

No more articles