Της Ειρήνης Κυριάκου

 Η εμφάνιση στο θρυλικό Μυλος club της Θεσσαλονίκης και τα επόμενα βήματα

Πάνω από όλα δηλώνουν φίλοι με κοινή αντίληψη για τα πράγματα. Κινούνται σε παράλληλους μουσικούς δρόμους αλλά πάντα  καταφέρνουν να  βρίσκουν κοινή οδό  και να ενώνουν τις φωνές τους ερμηνεύοντας δικά τους τραγούδια και διασκευές .

Ο Σάββας Ισοβίτης και ο Στέλιος Στυλιανού μετρούν 10 χρόνια φιλίας και συνεργασίας,  είναι πολύ γνωστοί στο μουσικόφιλο κοινό της  Κύπρου με αμέτρητες εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές και στα μπαράκια του νησιού.  Πως όμως βρέθηκαν  στο θρυλικό Μυλος club στη Θεσσαλονίκη και πως προέκυψε η συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρρά;

he

Πως προέκυψε η  γνωριμία και η συνεργασία με τον Βασίλη Καρρά;

Σάββας : Τυχαία στην ουσία! Πρόεκυψε όταν κάποιοι φίλοι έφεραν τον Καρρά για εμφανίσεις στην Κύπρο και εκείνος τους  ζήτησε να τον πάρουν κάπου να ακούσει μουσική. Επέλεξαν το Ravens όπου εμφανιζόμαστε με τον Στέλιο. Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή, πήγαμε στο τραπέζι του,  συστηθήκαμε και από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια χημεία μεταξύ μας.

Στέλιος:  Η πρώτη κουβέντα ήταν ότι  «Θέλω να κάνουμε κάτι μαζί» . Και το είχε τονίσει μάλιστα ότι έπρεπε κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Έτσι ο Καρράς είπε ότι θα βάλει τους στίχους και εμείς θα γράψουμε τη μουσική. Θα κάνουμε δηλαδή  ένα άλμπουμ όπου οι στίχοι θα είναι του Βασίλη Καρρά  και μείς θα γράψουμε τη μουσική.

ghe

Υπάρχει τελικό αποτέλεσμα;

Στέλιος:  Υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν τελειώσει. Δεν έχει υπάρχει τελικό αποτέλεσμα ακόμα,  λόγω απόστασης και λόγω πίεσης χρόνου. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει το άλμπουμ γύρω στον Οκτώβριο και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες εμφανίσεις.

ger

Η νύχτα στο  Μυλος club

Σάββας : Όταν πήγαμε για πρόβα μας  περίμενε μια όμορφη έκπληξη. Ο Βασίλης μας έφερε 5 μουσικούς, από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να είναι μαζί μας στη σκηνή, συν εμείς οι δύο. Αρά υπήρχαν 7 μουσικοί επί σκηνής . Η οργάνωση ήταν άψογη, επαγγελματισμός στο φουλ και τη νύχτα της παρουσίασης παρευρέθηκαν άτομα των media και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Κάτι που μας έκανε εντύπωση διότι δεν συμβαίνει συχνά  στην Κύπρο δυστυχώς. Εκείνη τη βραδιά λοιπόν παρουσιάσαμε τα 4 τραγούδια που ήδη έχουμε ολοκληρώσει και στη συνέχεια το πρόγραμμα που κάνουμε συνήθως.

Στέλιος:  Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Βασίλη Καρρά διότι χωρίς αυτόν τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν. Ο ίδιος ο Βασίλης κάλεσε τα κανάλια, τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μάνατζερ άλλων καλλιτεχνών να έρθουν να μας ακούσουν. Ο επαγγελματισμός των μουσικών που ήταν μαζί μας στη σκηνή συνέβαλε στο να έχουμε  με μόνο 2 ημέρες πρόβα,  μια πολύ καλή παρουσίαση και να εισπράξουμε θετικά σχόλια.

gte

Ποιο είναι το ύφος, στο οποίο θα κινηθούν μουσικά τα τραγούδια;

Σάββας : Υπάρχουν ροκ στοιχεία και λαϊκά στοιχεία, εξαιτίας του χαρακτηριστικού τρόπου με τον οποίο γράφει στίχους ο  Βασίλης, αυτό λοιπόν το λαϊκό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει παντρεύεται με τη μουσική που γράφουμε εμείς και βγαίνει κάτι καινούργιο. Ακούγεται κάτι πολύ ξεκούραστο και φρέσκο, όμορφο και τίμιο.

Στέλιος: Είναι το ύφος που είχαμε εδώ και 20 χρόνια συν το ύφος του Βασίλη. Ο Βασίλης μας μελέτησε  πριν συνεργαστούμε και ξέρει τις δυνατότητες τις δικές μου και του Σάββα. Μετά την πρώτη φορά που μας άκουσε ήρθε και μια δεύτερη όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα από την αρχή ως το τέλος. Είδε κάτι σε μας και θέλησε να συνδυάσει το δικό του στοιχείο μαζί με το δικό μας.

hgu

Εν αναμονή λοιπόν της κυκλοφορίας του άλμπουμ και αφού τους ευχηθούμε καλή επιτυχία,  να σας ενημερώσουμε πως μπορείτε να απολαύσετε κάθε Πέμπτη στο Ravens και κάθε Κυριακή στο Trippers, στη Λεμεσό!

No more articles