Δημήτρης Χατζηπαύλου: Ένας Bodybuilder στο Θεατρικό Σανίδι της Κύπρου

Ο Δημήτρης Χατζηπαύλου μπορεί να μετράει κάποιους μήνες στον χώρο της υποκριτικής, ωστόσο η επιτυχία του είναι δεδομένη αφού ήδη πρωταγωνίστησε στις πιο επιτυχημένες σειρές της κυπριακής τηλεόρασης, ”Δίδυμα Φεγγάρια” και ”Γαλάτεια”, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Παιδική Σκηνή του Δώρου Κυριακίδη!

Η συνάντηση μου μαζί του; Διασκεδαστική, μιλήσαμε για τα πάντα, ενώ εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως μεγάλη του αγάπη είναι το Bodybuldying Physique και πάθος του η Yποκριτική!

Το σίγουρο είναι πως θα δούμε πολλά περισσότερα στην συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας!

Απολαύστε τον!

Της Μαρίνας Χατζηχριστοδούλου

Καταρχάς, θέλω να μου πεις σε ποια φάση της ζωής σου σε πετυχαίνω αυτή την περίοδο…

Ευτυχώς, με πετυχαίνεις στην καλύτερη φάση της ζωής μου, τουλάχιστον από επαγγελματικής πλευράς. Στα προσωπικά μου δεν υπάρχει κάτι δεδομένο και όλα μια χαρά!

 

 
Σου λείπει κάτι αυτή την στιγμή απο την ζωή σου;

Από την στιγμή που έχω την υγεία μου, την δουλειά μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ, χωρίς να με περιορίζει το οτιδήποτε δεν μου λείπει τίποτα!

 

 
Γιατί ηθοποιός;

Εκείνη η μια ώρα που βρίσκομαι επάνω στη σκηνή δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είναι το μοναδικό επάγγελμα κατ’εμένα, που για μια ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχουν στεναχώριες και χαρές. Είσαι στη σκηνή, ζεις την στιγμή και τα ξεχνάς όλα. Είναι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης, μπορεί να έχω νεύρα και με το που ανεβαίνω όλα διαγράφονται. Δεν κουράζομαι και είμαι φουλ αναζωογονημένος. Να σου πω και κάτι; Όλοι παραξενεύονται γιατί μετά από τόσες ώρες δουλειάς έχω τόση ενέργεια και κάνω τόση γυμναστική! 

 

dimitris1
Πρόσφατα, τελείωσες τα γυρίσματα στη σειρά Δίδυμα Φεγγάρια από τον Αντ1 όπου είχες ένα γκεστ ρόλο. Μίλησες μας για αυτό και την εμπειρία σου σε μια τόσο επιτυχημένη σειρά με πολύ καλούς ηθοποιούς και εξαιρετική παραγωγή από τους Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου…

Ήταν μεγάλη μου τιμή που με διάλεξε ο Ανδρέας Γεωργίου για έναν ρόλο στα Δίδυμα Φεγγάρια. Πιστεύω πως ο ρόλος του ”Βασίλη”, ήταν ένας ρόλος-κλειδί σε κάποια σημεία της σειράς. Ήταν ένας δύσκολος ρόλος, πολύπλευρος αφού ήμουν ερωτευμένος με μια εκ των πρωταγωνιστριών, την ”Αρετή”. Είναι η πλέον, αγαπημένη της σειράς και αμέσως μετά μαθαίνει ο κόσμος ότι όλα αυτά ήταν ψέμα και δολοπλοκία του Στέργιου, ενώ στο τέλος κλείνομαι στη φυλακή.

 

Ανδρέας Γεωργίου-Κούλλης Νικολάου μίλησε μου λίγο για το επιτυχημένο, τηλεοπτικό δίδυμο…

Τους θαυμάζω πάρα πολύ. Είναι μεγάλα ονόματα στον χώρο της τηλεόρασης και ήταν μεγάλη μου τιμή  για την πρόταση και δέχτηκα αμέσως. Εύχομαι να ξανασυνεργαστώ μαζί τους!

 

 

Από την άλλη, συμμετέχεις στην επίσης επιτυχημένη κυπριακή σειρά ”Γαλάτεια” στο ΣΙΓΜΑ. Πως νιώθεις που βρίσκεσαι σε μια τόσο ιδιαίτερη και αγαπητή σειρά;

Είναι η δεύτερη, μεγάλη μου τιμή, για εμένα. Μπορώ να σου πω ότι ενθουσιάστηκα ακόμα περισσότερο που είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στη σειρά. Μου ήρθε η πρόταση από το έργο που ήθελα να παίξω, το οποίο είναι πρώτο σε τηλεθέαση!

 

dimtiris3
Ποιον από τους δύο ρόλους προτιμάς και γιατί;

Προτιμώ τον ”Ισήδορο”, στην ”Γαλάτεια, γιατί ο ”Βασίλης” δεν συμπτίτει με τον χαρακτήρα μου, χωρίς να μειώνω τους δύο ρόλους. Με μεγάλη μου χαρά θα τους ξαναυποδυόμουν. Με τον ”Ισήδορο” έδειξα περισσότερα πράγματα, είναι ένας αντάρτης που πολεμάει για την πατρίδα του και είναι πιο κοντά στον χαρακτήρα μου, ενώ ο ”Βασίλης” ήταν ένα απρόσωπο άτομο, που στόχος του ήταν τα λεφτά!

 

Αν και πολύ νεαρός σε ηλικία, πέτυχες ήδη πολλά στον χώρο της υποκριτικής. Τι άλλο να περιμένει ο κόσμος απο εσένα;

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου, στο ότι πέτυχα κάτι. Αν πέτυχα εγώ, ο Κύριος Στέλιος Καυκαρίδης τι έκανε; Πιστεύω πως, κάθε βήμα θεωρείται επιτυχία, όμως κάθε επιτυχία ξεχνιέται και γίνεται παρελθόν. Πρέπει να βάζουμε συνεχώς στόχους γιατί ένας άνθρωπος που παύει να βάζει στόχους, σταματάει να είναι άνθρωπος!

Αφού με ρώτησες τι άλλο να περιμένει ο κόσμος απο εμένα, το καλοκαίρι θα βρίσκομαι στο Θέατρο Γέλιου όπου θα παρουσιάσουμε την κυπριακή Κωμωδία που γράφει και σκηνοθετεί ο Κώστας Σχοινιού με τίτλο ΄’Με την Βούλλα του Μουχτάρη”. Επικεφαλής του θιάσου θα είναι η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του κυπριακού θεάτρου Ολγα Ποταμίτου. Πρόκειται για μία κυπριακή οικογενειακή κωμωδία με μπόλικο γέλιο αλλά και διανθισμένη με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια. Παίζουν: Ολγα Ποταμίτου – Κώστας Σχοινιού – Ντόρις Κυριακίδου – Γιώτα Κρός – Γαλάτεια Ζήνωνος ο Γεώργιος Νικολάου και εγώ. Η πρεμιέρα υπολογίζεται στα μέσα Μαΐου στην Λευκωσία . Παραστάσεις θα δοθούν σε όλες τις πόλεις. Επίσης το Θέατρο Γέλιου θα περιοδεύσει όλο το καλοκαίρι σε Δήμους και Κοινότητες.

 

 
Πως προέκυψε ο ρόλος σου στην θεατρική παραγωγή ”Ο Βαγορής” της Τούλλας Κακουλλή σε σκηνοθεσία του Κώστα Σχοινιού;

Είδα μια δημοσίευση που έβαλε ο Κώστας Σχοινιού, όπου ζητούσε ηθοποιό για την συγκεκριμένη παραγωγή. Έστειλα άμεσως το βιογραφικό μου, επικοινωνήσαμε άμεσα και του πρότεινα να έρθει σε μια διπλωματική μου εξέταση. Είδε την σφαιρική μου εικόνα επάνω στη σκηνή και συμφωνήσαμε!
Πως ένιωσες που υποδύθηκες έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, ήρωα, που θυσιάστηκε για την πατρίδα του, την Κύπρο;

Το φοβόμουν πάρα πολύ! Επειδή ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκε ένα τέτοιο έργο σε θίασο, ήταν η πρώτη επαγγελματική μου δουλειά και έπρεπε να ψάξω τόσο πολύ την ζωή αυτού του ανθρώπου γιατί είναι ”υπαρκτό” πρόσωπο ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Οι αδερφές του είναι εν ζωή, η Κυρία Γεωργία και η Κυρία Μαρούλλα, οι οποίες ήταν στην πρεμιέρα μας. Ήταν το πιο μεγάλο μου στοίχημα, ένιωθα τόσο ενθουσιασμένος που υποδύθηκα έναν τόσο μεγάλο ήρωα…

dimtris7
Δώρος Κυριακίδης-Κώστας Σχοινιού και Παιδική Σκηνή. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σου όσον αφορά τα επαγγελματικά σου…

Η συνεργασία μου με την Παιδική Σκηνή, ήρθε μετά από παρότρυνση του Κώστα Σχοινιού. Ο Δώρος Κυριακίδης ήθελε έναν ηθοποιό να υποδυθεί τον ”Ταρζάν”. Γνωρίζοντας πως έχω καλή σχέση με το σώμα μου, λόγω και του Bodybuilding physique, είδε φωτογραφίες μου και έτσι φανταζόταν τον ”Ταρζάν”. (γέλια) 

dimitris4

 

Έτσι, από τον Σεπτέμβρη ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Παιδική Σκηνή του Δώρου Κυριακίδη η οποία είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Τους νιώθω σαν δεύτερη μου οικογένεια και αγαπώ πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους μου. Τόσο ο Δώρος, όσο και ο Κώστας με καθοδηγούν βήμα-βήμα και είναι πάντα δίπλα μου. Περισσότερο, ήρθα κοντά μαζί με τον Κώστα, επειδή περνάμε πολλές ώρες στο θέατρο.Δεν του ζήτησα ποτέ κάτι και να μου πει όχι. Τους αγαπώ και τους δύο πολύ και τους έχω στην καρδιά μου!

Ποιο έργο ανεβάζετε αυτή την στιγμή, για τους μικρούς μας φίλους;

”Εξωγήινος στο Σπίτι του Νικολάκη”. Κάθε Κυριακή στο Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία στις 10:45 το πρωί και περιοδεύουμε σε όλη την Κύπρο. Είναι μια παιδική κωμωδία, που πιστεύω θα μπορούσε να κάνει τον οποιονδήποτε να περάσει ευχάριστα ένα Σαββατοκυρίακο. Έχει πολύ γέλιο, έξυπνα και όμορφα μηνύματα για την φιλία, τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Σάββα, μια εξαιρετική συνάδελφος και ταλέντο, ο Γιώργος Νικολάου ένα ξεχωριστό ταλέντο, η Γιώτα Κρός, ένας απίστευτα θετικός άνθρωπος!

dimitris3
Θα άλλαζες κάτι στον χαρακτήρα σου;

 Όχι! Και να σου πω το γιατί. Η περίοδος της εφηβείας μου τελείωσε. Ότι προσπάθησα να αλλάξω σε εμένα, το άλλαξα. Αποδέχτηκα τον εαυτό μου με τα καλά του και τα κακά του. Ελπίζω να με αποδεχτούν και οι υπόλοιποι, όπως και εγώ αυτούς!

 

 

 
Φοβάσαι την αποτυχία; Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν και δεν θα ξεχάσεις ποτέ, όσον αφορά την πορεία σου στον χώρο;

Ο καθένας στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την σκέψη της αποτυχίας. Δεν μπορώ να πω ότι την φοβάμαι, αλλά θέλω να την αντιμετωπίσω, όταν θα έρθει γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Η μεγαλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ”Να κρατάω μικρό καλάθι”.
Ώρα να μιλήσουμε και για την καθημερινότητα σου. Τι περιλαμβάνει και τι δεν αμελείς με τίποτα;

Η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει θέατρο, τηλεόραση και το άθλημα μου. Είμαι αθλητής του Bodybuilding Physique, οπόταν σε καθημερινή βάση αθλούμαι εντατικά. Αερόβια άσκηση, βάρη και διατροφή είναι στο πρόγραμμα μου και μάλιστα έμαθα να μαγειρεύω. Η μαμά μου δεν έχει την όρεξη μου! (γέλια)

dimtris4

Επίσης, μου αρέσουν οι ταινίες, το ποδοσφαίρο, είμαι Αποελίστας και παρακολουθώ παρα πολύ την πορεία της ομάδας μου. Μάλιστα, όταν ήμουν μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά σταμάτησα να παίζω μετά από έναν τραυματισμό.

 

 

 
Είσαι ερωτευμένος; Τι είναι αυτό που σε ελκύει σε μια γυναίκα;

Δεν είμαι ερωτευμένος, χωρίς να σημαίνει πως δεν το επιδιώκω. Ζηλεύω τους ανθρώπους που είναι ερωτευμένοι, διότι ζουν στον δικό τους κόσμο. Τον έρωτα δεν τον επιδιώκεις, έρχεται απο εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα. Θέλω να είναι ”τρελή” με την έννοια της λέξης. Δεν μπορώ τις γυναίκες που δεν μπορούν να χαλάσουν τα μαλλιά τους, να φοβούνται να ιδρώσουν, να φύγει το μακιγιάζ τους…

 

dimitris6

Θέλω την γυναίκα να γουστάρει την ζωή της, να είναι ακομπλεξάριστη, να κάνει τις ίδιες τρέλες που κάνω έγω, π.χ. της πω μια μέρα πάμε ένα ταξίδι, να πάμε. Θέλω να κλείσουμε τα κινητά μας και να είμαι εγώ και αυτή!

 

Θα ”άνοιγες τα φτερά” σου για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Δεν υπάρχει ηθοποιός που δεν θα ήθελε σε κάποια φάση της ζωής του να πάει Αμερική. Όμως, αυτό είναι δύσκολο, χρειάζεσαι κεφάλαιο, γνώσεις και ανθρώπους να σε καθοδηγήσουν. Αν έκανα οικογένεια, σε καμία περίπτωση δεν θα τους ανάγκαζα να ξεριζωθούν για μένα. Το θεωρώ εντελώς εγωιστικό.

 
Υπάρχουν, πραγματικές φιλιές στον χώρο της υποκριτικής;

 

Μου κάνεις μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Και στην ουσία δεν μπορώ να σου την απαντήσω διότι είμαι νέος στον χώρο της υποκριτικής. Ωστόσο, έχω κάποιες και μάλιστα πολύ καλές φιλίες που θέλω να πιστεύω πως είναι δυνατές και θα κρατήσουν. Θα στεναχωρηθώ πραγματικά αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο μέλλον!

Τι θα άλλαζες στον χώρο της υποκριτικής στην Κύπρο; Που πιστεύεις ότι υστερούν οι κυπριακές παραγωγές τόσο τηλεοπτικά όσο και στο θέατρο;

 

Όλοι οι νέοι ηθοποιοί στην Κύπρο, όπως και εγώ, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουμε να εξελιχθεί ο χώρος της υποκριτικής, να ανοίξουμε τα μάτια του κόσμου. Δεν είμαι ο αρμόδιος που θα κρίνει για το τι πρέπει να αλλάξει στον χώρο μας, αλλά το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια γιατί εγώ θέλω να μαθαίνω όσο ζω. Αν καταφέρω να αλλάξω κάτι, με μεγάλη μου χαρά.

 

dimitris5

Πάντως, υπάρχει πολλή εξέλιξη και θα ονομάσω μερικούς. Είναι οι κλασσικοί μας πρεσβευτές Στέλιος Καυκαρίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Γιώργος Μουαϊμης, Νεοκλής Νεοκλέους, Θέα Χριστοδουλίδου, Βασίλης Μιχαήλ και Λέαντρος Ταλιώτης. Τους θαυμάζω όλους πάρα πολύ. Ο Δώρος Κυριακίδης άρχοντας του Παιδικού Θέατρου και ο Κώστας Σχοινιού άτομα που προσφέρουν πραγματικά στον χώρο μας!

 

Και τέλος, θέλω να μου συνεχίσεις τις προτάσεις: Θέατρο είναι…., Αγάπη είναι…., Το μέλλον…., Δεν θέλω…., Μισώ….

Το Θέατρο είναι ζωή. Ότι γίνεται πάνω στη σκηνή μπορεί να γίνει στη ζωή και το αντίθετο.

Αγάπη είναι να σεβεσαι τον άνθρωπο που του προσφέρεις αυτό το αγαθό. Πολλοί το λένε, λίγοι το εννοούν και μερικοί που το εννοούν δεν το λένε!

Χτίζω για το μέλλον, χωρίς να σκέφτομαι το μέλλον.

Δεν Θέλω να γίνω στενόμυαλος.

Μισώ τις πισώπλατες μαχαιριές.

No more articles