Εύρος Στυλιανού… 30 χρόνια στην υπηρεσία του κολοσσού «Louis»

Εύρος Στυλιανού και «Hilton Park». Ή αν επιθυμείτε, Εύρος και «Louis Hotels». Όπως κι αν το πεις, ταιριάζει. Ο Διευθυντής του… σημείου αναφοράς της πρωτεύουσας, θα χαρακτήριζα το «Hilton Park», μίλησε για όλα. Τη δουλειά του, τις ευθύνες που κουβαλά, την καθημερινότητα του, και την προϋπηρεσία του στο «δυνατό» όνομα «Louis», που υπηρετεί τα 30 τελευταία χρόνια.

Σπούδασε οικονομικά στη Λειψία κι ακολούθησε αργότερα τον τομέα της Διεύθυνσης  Ξενοδοχείων. Νεαρός επέστρεψε Κύπρο και το ραντεβού με την «μεγάλη δύναμη» του Οργανισμού «Louis Hotels»,  Ιάσωνα Περδίο, έμελλε να σηματοδοτήσει  την καριέρα του.

Τι σημαίνει να είσαι Διευθυντής ενός ξενοδοχείου όπως το Hilton Park, μιας μονάδας που χαρακτηρίζεται ως Business Hotel

Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, θεωρείται το πιο δύσκολο, ειδικά σε κάποιον που διευθύνει μια τόσο σημαντική μονάδα. Χρειάζεται απαραίτητα υπομονή, συνεργασία με όλα τα άτομα του προσωπικού και φυσικά τους πελάτες. Γι αυτό οφείλεις να τηρείς ένα σωστό πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου, ώστε οι αποφάσεις σου να είναι σωστές. Να σου αναφέρω και κάτι. Τα ξενοδοχεία της Πρωτεύουσας και ειδικά το δικό μας, δεν έχει καμιά σχέση με τα τουριστικά των άλλων πόλεων. Εκεί υπάρχουν συμφωνίες και τα πακέτα των οργανωμένων εκδρομών. Εδώ όλα γίνονται με την ομάδα των πωλήσεων, του Μάρκετινγκ και άλλων τμημάτων. Τη στιγμή που η πληρότητα στη Λευκωσία δεν είναι πολύ ψηλή, οφείλεις να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση.

Τις μέρες που απουσιάζεις;

Σ αυτό ήθελα να καταλήξω. Όταν υπάρχει καλή οργάνωση, όλα δουλεύουν σαν Ελβετικό ρολόι. Είναι αδύνατον ο Διευθυντής να είναι παντού και πάντοτε. Η φιλοσοφία είναι η δημιουργία μιας τέλειας ομάδας και το πετύχαμε. Είναι όλοι αγαπημένοι, επαγγελματίες και όλοι ανεξαιρέτως, νοιάζονται για το ξενοδοχείο και όχι για τον εαυτό τους. Νιώθουν περήφανοι που ανήκουν στον Οργανισμό μας. Ξεκινάμε το πρωί με σύσκεψη, για  ενημέρωση της προηγούμενης νύχτας, το πρόγραμμα της ημέρας που είναι μπροστά μας και το μέλλον. Συνέδρια, γάμους, πληρότητα κ.λ.π. Το ξενοδοχείο είναι μια πόλη. Ένας ζωντανός οργανισμός.

Αντιμετώπισες φαντάζομαι και στιγμές έντονης πίεσης. «Έκρηξης»

Πάρα πολλές. Έχεις να κάνεις με ανθρώπους και εσύ το ίδιο είσαι. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις είναι πολλές και οφείλεις να τις αποδεκτείς. Μπορεί να είμαι ο Διευθυντής αλλά ταυτόχρονα κουβαλώ και το μεγαλύτερο βάρος. Σε σύγκριση με το παρελθόν οι απαιτήσεις και ο όγκος εργασίας σήμερα, δεν έχει καμιά σχέση. Ο κόσμος άλλαξε γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όπως η οικονομική κρίση, κατέστησαν τον πελάτη εξαιρετικά απαιτητικό.  Η πίεση που ασκείται στο προσωπικό είναι πρωτοφανής. Μην ξεχνάς, όπως είπες κι εσύ, είμαστε «Business Hotel». Αν κάτι πάει στραβά στις επιχειρήσεις του πελάτη μοιραία φταίει το ξενοδοχείο. Αν δεν πήγε καλά η μέρα του, πάλι φταίει το ξενοδοχείο. Χωρίς λόγο, αλλά εσύ ήρεμα εξηγάς με την παραμικρή λεπτομέρεια του πελάτη ότι δεν φέρεις καμιά ευθύνη. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά,το λέει ο κόσμος, είμαστε περήφανοι και οφείλουμε να είμαστε πάντα καλύτεροι. Υπάρχουν και οι γάμοι. Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Συμμετέχεις μαζί με την οικογένεια όχι ένα μήνα, αλλά ένα χρόνο πριν.

Ταυτόχρονα Εύρο έχεις να διαχειριστείς κι ένα Γυμναστήριο, το «Sana Hiltonia», που κι αυτό έχει ψηλές προδιαγραφές.

Ένα απο τα «συν» θα έλεγα του ξενοδοχείου.  Λειτούργησε το 2003 και ευτυχώς πάμε πολύ καλά. Ταυτόχρονα λειτουργήσαμε και δύο εστιατόρια, το «Ελληνικό» και το «Akakiko», που επίσης σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ο κόσμος το επιβεβαιώνει και όχι εμείς. Συνεχώς πλέον στο μυαλό μας είναι η αναβάθμιση και η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Αυτά για το «Hilton Park». Εύρος Στυλιανού τώρα. Λεμεσιανός που εργάζεται Λευκωσία και διαμένει στη Λάρνακα. Πως τα καταφέρνεις;

Διερωτώμαι κι εγώ πολλές φορές. Αλλά αυτό υπάρχει στη ζωή μου τα τελευταία 16 χρόνια. Παντρεύτηκα Λάρνακα, (η σύζυγος μου κατάγεται απο την Αμμόχωστο), επισκέπτομαι πολύ συχνά την αγαπημένη μου Λεμεσό και τις περισσότερες μου ώρες τις περνώ εδώ. Στη δεύτερη μου οικογένεια. Είναι κουραστικό αλλά πλέον συνήθισα. Να σου αποκαλύψω και κάτι. Αντέχω γιατί η σχέση μου με το προσωπικό, τους πελάτες και τον Οργανισμό «Louis», θεωρώ ότι ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη. Να πω σ αυτό το σημείο ότι και η σύζυγος μου είναι Διευθύντρια σ ένα μικρό ξενοδοχείο στη Λάρνακα, (όχι της «Louis») και αυτός θεωρώ είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Με στηρίζει και την στηρίζω. Ειλικρινά αν δεν είχα τη σύζυγο μου δεν θ αντεπεξερχόμουν. Τη γνώρισα στη Λάρνακα σ ένα ξενοδοχείο όπου ήμουν υποδιευθυντής και έκτοτε ήμαστε μαζί. Είμαστε ευτυχισμένοι και με μοναδική μας έγνοια φυσικά την κόρη μας.

Αναφέρεσαι συνεχώς στον Οργανισμό πόυ εργάζεσαι. Τόσο πολύ «δέθηκες»;

Θεωρώ ότι το ξενοδοχείο είναι δικό μου. Οι σχέσεις μου με την «Louis» και με την «Hilton»  είναι άριστες. Τ αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Να σου πω και κάτι που άφησα πίσω. Η «Hilton» στις προδιαγραφές της είναι πολύ αυστηρή. Μας επισκέπτονται συνεχώς, ελέγχουν το παραμικρό και ότι αλλαγή επιχειρήσουμε να επιφέρουμε στο ξενοδοχείο, περνά πρώτα απο την έγκριση τους. Σου μίλησα και γι αποτελέσματα. Το «Food and Beverage» της μονάδας μας, βραβεύθηκε σαν το καλύτερο απ όλα τα «Hilton» της περιοχής μας στην Ευρώπη. Το επίπεδο μας πλέον είναι ψηλό. Τιμή μας που συμμετέχουμε σ αυτόν το παγκόσμιο κολοσσό που ονομάζεται «Hilton», με 1650 ξενοδοχεία.

Ξεκίνησες απο πού;

Σπούδασα στη Λειψία Οικονομικά και ακολούθησα μετά τον κλάδο της Διεύθυνσης Ξενοδοχείων. Επέστρεψα Κύπρο και έκλεισα ραντεβού τότε, πριν 30 χρόνια, με τον σημερινό μας Διευθυντή της «Louis Hotels», Ιάσωνα Περδίο. Αυτό ήταν. Μου πρότεινε άμεσα την υποδιεύθυνση ενός ξενοδοχείου στη Λάρνακα, ακολούθως μετακόμισα στα Χανιά Κρήτης όπου με μεγάλη τιμή αναφέρω, ότι ήμουν ο πρώτος Διευθυντής ξενοδοχείου του Οργανισμού στο εξωτερικό. Ρίσκαρα, πετύχαμε κι ακόμα και τώρα, όταν επισκεφθώ την Κρήτη, δεν θα ήταν υπερβολή να σου πω ότι σημαίνει συναγερμός. Επέστρεψα λοιπόν Κύπρο, Λάρνακα και πάλι, Πρωταράς και τέλος εδώ. Μια ζωή «Louis».

Δυο λόγια τώρα για τον εργοδότη σου

Η επιχείρηση πέρασε πολλά. Ήταν στα πάνω της και στα κάτω της. Ζήσαμε κι επιζήσαμε απο την μεγάλη οικονομική κρίση. Δεν θυμάμαι ούτε μια στιγμή κάποιος απο το προσωπικό να μείνει απλήρωτος. Όχι μόνον λάμβαναν όλοι τον μισθό τους, αλλά και χωρίς καθυστέρηση. Είμαστε τα παιδιά του, η οικογένεια του, πλήρης η εμπιστιστοσύνη εκατέρωθεν και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε απλά εδώ ως Λούης. Είμαστε ένα «Δυνατό» όνομα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Καθόλου τυχαίο το γεγονός βράβευσης του Κωστάκη Λοίζου, απο Διεθνείς Οργανισμούς.

GASTON

No more articles