Vanessa Pomponi: Η συνέντευξη μιας Κοντέσας

Με θέα το απέραντο γαλάζιο απο το το πολυτελές «Londa Boutique Hotel» και με συντροφιά ένα «Strawberry daiquiri», άρχισε η συζήτηση με την Κοντέσα. Ήρθε στο ξενοδοχείο στις 3 το απόγευμα, πάντα προσεκτικά ντυμένη. «Tres Chic», που λένε στα Γαλλικά. Η Βανέσσα δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει σε κάθε μου ερώτηση. Χαρακτηρίζεται ως σταράτη στους χαρακτηρισμούς της και θα το διαπιστώσετε πιο κάτω. Φυσικά, όπως κάθε επώνυμος, έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και εχθρούς που την κακολογούν σε κάθε της κίνηση. Αδιαφορεί γι αυτούς και δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να σχολιάσει κάτι.

Απόλαυσα την συνέντευξη που ακολουθεί γιατί μου μίλησε για όλα. Τα είπε έξω απ τα δόντια, όπως άλλωστε ταιριάζει στον χαρακτήρα της. Άρχισα κάπως διαφορετικά. Η πρώτη μου ερώτηση απλή.

Είσαι καλά;

Πιστεύω ναι. Ο κάθε άνθρωπος θέλει να γίνεται καλύτερος και στη ζωή μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Αλοίμονο αν δεν είχαμε στόχο μια ανοδική πορεία. Ήμουν τυχερή στη ζωή μου. Όμως, για ν αποκτήσω αυτά που έχω τώρα, αγωνίστηκα. Δεν ήταν μόνο θέμα τύχης. Ήταν και τα δικά μου πιστεύω και τα δικά μου θέλω. Τίποτα δεν σου χαρίζεται σ αυτή τη ζωή. Σε όλα υπάρχει η λέξη, «Αγώνας».

Απ ότι ξέρω οικονομικά πάντα ήσουν άνετη

Ναι. Απλά είμαι πολύ πιο άνετη. Είναι στη φύση του ανθρώπου να ζητάμε περισσότερα. Αν έχεις αμάξι Mercedes για παράδειγμα, μετά θα ήθελες κι ένα Rolls Royce κι ακολούθως αεροπλάνο. Θέλουμε πάντα κάτι καλύτερο. Εγώ ήθελα πολύ περισσότερα απο το καλύτερο, χωρίς όμως αυτά τα πράγματα να με χρησιμοποιούν. Τα χρησιμοποιούσα εγώ. Δεν έπεσα στην παγίδα. Δεν είμαι εξαρτημένη απ αυτά. Περνώ καλά. Έχω ζήσει με λιγότερα και μπορώ να ζήσω και με περισσότερα.

Money talks, το χρήμα μιλά. Ισχύει;

Φυσικά. Το χρήμα δικαιολογεί και καλύπτει πολλές καταστάσεις. Ας μην κρυβόμαστε. Ο κόσμος σε αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά αν έχεις το χρήμα και είσαι επώνυμος, παρά ανώνυμος και χωρίς λεφτά. Λάθος, λέω εγώ, αλλά είναι η αλήθεια.

Σήμερα είσαι ευτυχισμένη;

Πιστεύω μόνο στις ευτυχισμένες στιγμές. Όχι στις ευτυχισμένες ζωές. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνο ευτυχισμένοι. Ψέμα. Εγώ είμαι καλά. Αυτό σου λέω. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Είμαι «fighter». Μαχητής. Είναι πολύ φυσιολογικό να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Αυτή είναι η ζωή.

Προδόθηκες;

Όχι μόνο απο πρόσωπα άσχετα, αλλά κι απο άτομα τα οποία στηρίχτηκαν απο μένα. Μ έχουν ζηλέψει και μ έχουν μαχαιρώσει πισώπλατα. Παλιά με πλήγωνε αυτό. Τώρα απλά αδιαφορώ. Το θεωρώ αναμενόμενο και λέω ότι είναι στη φύση του ανθρώπου η αχαριστία.

Να πάμε στα εγχώρια. Υπάρχει η λεγόμενη «Showbiz» στην Κύπρο;

Ερώτηση που με κάνει να γελάω. Αυτός ο όρος και τα άτομα που εμπλέκονται, επωνυμοι, socialite πως τους λένε, μόλις βγουν έξω απο την Κύπρο δεν τους ξέρει ούτε η μαμά τους. Γι αυτό γέλασα με την ερώτηση. Είμαστε ένα μικρό νησί αλλά αυτά δεν υπάρχουν. Αυτό που εμείς λέμε επώνυμο φαντάζει σαν κάτι ελάχιστο στο εξωτερικό που δεν αξίζει καν σχολιασμού. Επώνυμοι, όλοι είναι στην Κύπρο. Έχουν όλοι όνομα. Αυτοί οι όροι, όπως, «η Βασίλισα  της πρωινής και απογευματινής ζώνης», δεν υπάρχουν και ξέρεις κι ο ίδιος  μετα απο δεκαετίες στην τηλεόραση ότι όλες αυτές οι… ετικέτες εξαφανίζονται μέσα σε 24 ώρες.

Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Αυτοί που δεν ξέρουν ν αντιμετωπίσουν τη δημοσιότητα. Υπάρχουν αυτά τα άτομα χωρίς να κατονομάζω που ξαφνικά, μετά που έσβυσαν τα φώτα, διαλύθηκαν.

Τι σε ενοχλεί δηλαδή όταν διαβάζεις αυτές τις κουτσομπολίστικες που λέμε σελίδες;

Τα άτομα που πρωταγωνιστούν έπρεπε να κοιτάξουν να πετύχουν και να προβάλλονται μέσα απο τη δουλειά τους και όχι αν κυκλοφόρησε στη Λεμεσό με τις πυτζάμες η μια και η άλλη αν έκανε εντυπωσιακό πάρτυ και η τρίτη αν φόρεσε κάτι διάφανο και σέξυ. Υπάρχουν κι αυτές που βγάζουν και φωτογραφίες με τα εσώρουχα στο κρεββάτι. Γελοίο και λάθος. Δεν τραβάς με αυτό τον τρόπο το κοινό για να σ ακολουθήσει. Να προσπαθούν να εντυπωσιάζουν με τη δουλειά τους. Απλά.

Βανέσσα τι ακριβώς δεν σ’ αρέσει σε αυτό το σύστημα της τηλεόρασης και γενικά των μέσων ενημέρωσης;

Υπάρχουν αυτά τα γκρουπάκια στην τηλεόραση, που ρυθμίζουν τις εμφανίσεις και τον τρόπο που παρουσιάζεται κάτι. Είναι λάθος. Τα κανάλια έπρεπε να τηρούν την αξιοκρατία για να βγαίνουν στον αέρα και καλές εκπομπές. Υπάρχουν εκπομπές που δεν έπρεπε να βγουν καν στην τηλεόραση και προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν νούμερα. Νούμερα είναι οι ίδιοι τελικά. Εμείς που γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είναι μηδέν. Δεν πίστεψα ποτέ σε αυτή την λεγόμενη AGB. Υπάρχουν προγράμματα που μας κοροιδεύουν ότι είναι πρώτα και δεν αξίζουν ούτε το ένα λεπτό του ζάπινγκ. Βλέπουμε πολλούς ηλίθιους. Απορώ που δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στα κανάλια που να πει ότι αυτή η εκπομπή δεν έπρεπε να υπάρχει και αυτή η παρουσιάστρια απλά δεν κάνει. Δεν υπάρχει κάποιος; Δυστυχώς δεν είναι μόνο δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν εκπομπές. Αλλά και άτομα που για κάποιους λόγους βγαίνουν χωρίς να είναι γνώστες. Οι πιο πολλές απ αυτές τις τηλεπερσόνες θα έπρεπε να παρακολουθήσουν και κάποια μαθήματα δημοσιογραφίας.

Μίλα μου συγκεκριμένα. Την άποψη σου για τα ονόματα που φιγουράρουν στην τηλεόραση.

Η Αλεξία πως την λένε. Αυτή η κυρία που έκανε στο Mega εκπομπή και τώρα κάνει κάτι πιο πρωινό. Αυτή δεν έκανε να παρουσιάζει μια Lifestyle εκπομπή γιατί η ίδια δεν είχε γνώσεις του θέματος. Ήταν πολύ καλύτερη όταν έκανε εκείνη την εκπομπή πάνω στα βουνά με τα ζώα. Φαινόταν ότι ήταν στο στοιχείο της. Ίσως ν ακούγεται λίγο άσχημο αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να πουλήσει αλλού. Με το ζόρι να γίνουν όλες Μενεγάκη;

Δηλαδή θα έλεγες ότι είμαστε ένα κακό copy της Ελλάδας;

Δυστυχώς. Όταν ξεκινάς κάτι δεν θα πρέπει να θέλεις να μοιάσεις κάποιου επώνυμου της Ελλάδας. Αυτό το ψώνιο το έχουν όλοι. Το copy όπως είπες είναι μια αντιγραφή. Οι αντιγραφές ποτέ δεν είναι καλές.

Κωνσταντίνα Ευριπίδου

Είναι μια πανέμορφη κοπέλα η οποία θέλει το χρόνο της. Να ξεπεράσει δηλαδή την όμορφη της εικόνα και να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε μια εκπομπή. Κάνει καλή δουλειά και θα είναι καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου.

Χριστιάνα Αριστοτέλους

Η Χριστιάνα είναι το Κυπριακό προιόν. Για την Κύπρο έχει φτάσει εκεί που είναι. Αν ήταν στην Ελλάδα ή κάπου αλλού, ίσως να μην ήταν πουθενά, εκτός απο το πάνελ του Αρναούτογλου που ήταν παλιά. Υπάρχει απλά το σωστό promotion από κάποια άτομα και αυτή η υπερπώληση του προσώπου της λόγω της θέσης της, ή λόγω κάποιων εμφανίσεων ή σχέσεων. Δεν τη βρίσκω τρομερά καλή. Απλώς είχε το πιο καλό promotion που έγινε ποτέ στο νησί. Την Χριστιάνα την έχει κατασκευάσει το Mega και η ίδια πρέπει να νιώθει πολύ υποχρεωμένη απέναντι σε αυτό το κανάλι.

Η Τηλεόραση σήμερα

Απο το κακό στο χειρότερο. Μου αρέσουν κάποιες συνεντεύξεις, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές και αυτό που βλέπω είναι η υπερπώληση του lifestyle. Το βρίσκω κενό και για χαζά άτομα. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το φανταστικό που έκανε η Μαλβίνα η Κάραλη, η Λιάνα η Κανέλη. Είναι κρίμα. Τα κανάλια είναι πλέον εμπορικά. Στην Ελλάδα τα νούμερα τα ψηλά τα παίρνουν οι παλιές καραβάνες της τηλεόρασης με ποιοτικές εκπομπές. Παπαδάκης, Σπύρος Παπαδόπουλος και άλλοι.

Να αλλάξουμε κλίμα. Συνάδελφοι, όπως ο φίλος  Ανδρέας Πογιατζής του ΡΙΚ με τον οποίο μιλούσα τις προάλλες, μου είπε να σε ρωτήσω γιατί δεν εμπλέκεσαι και στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Θα ήταν ωραίο να είχαμε μια κοντέσα στα γήπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά

Όχι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο πλέον. Οι ομάδες έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν πια οι φίλαθλοι και οι αγώνες δεν είναι δίκαιοι. Το στοίχημα και οι καταστάσεις που αποφέρουν χρηματικό όφελος, κατέστησαν το άθλημα παιγνίδι τζόγου. Χρειάζεται μεγάλο ξεκαθάρισμα σε πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έπρεπε καν να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Κερδοσκοπούν εις βάρος  του. Πρέπει να εμπλακεί και η Πολιτεία για να σταματήσουν τα στημένα και τα σωματεία να γίνουν βιώσιμα. Το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι.

Με τι ασχολείσαι εσύ;

Με τίποτα. Κάποτε επένδυσα σε κάτι, σε καφετέρια συγκεκριμένα, αλλά πιστεύω ότι ήταν μεγάλο λάθος. Έχασα αρκετά, τώρα τελείωσε και συνεχίζω. Ο σύζυγος μου διατηρεί στο εξωτερικό διάφορες ιστοσελίδες και ασχολείται με υπηρεσίες διαδικτύου. Δεν έχει  να κάνει με την Κύπρο φυσικά. Ο Πάολο έχει έδρα την Ιταλία, την Γαλλία και αλλού. Είναι Ιταλός και είναι Κόμης, με περιουσία απο την οικογένεια του, αλλά είναι πανέξυπνος. Τον γνώρισα στο Λονδίνο, στα «Harrods» συγκεκριμένα και με κυνηγούσε, με φλέρταρε, και με ακολούθησε στο ξενοδοχείο. Του έκανα παρατήρηση και τον απείλησα ότι θα φωνάξω την ασφάλεια. Μου συστήθηκε, όμως, με κέρασε μια σαμπάνια κι έτσι ξεκίνησε το ειδύλιο. 11 χρόνια πριν. Βρισκόμουν, τότε, σε διαδικασία διαζυγίου. Τώρα είμαστε καλά. Βοηθά το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωτικά κάποτε σε απόσταση, με αποτέλεσμα να έχει δυναμώσει πιο πολύ ο γάμος μας. Μ αρέσει το να μου λείπει και το να του λείπω. Είμαστε συχνά μαζί και έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Υπάρχει εμπιστοσύνη, αγάπη και κατανόηση.

Πολιτική;

Πάντα ήμουν γαλάζια και τώρα έχουμε τον καλύτερο Πρόεδρο. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να χειριστεί το Κυπριακό. Για μένα, όμως, ο πραγματικός ηγέτης της Κύπρου, με τη σημασία της λέξης, ήταν ο Κληρίδης.

vanessa-2

GASTON

No more articles