Ο Κύπριος, πιο έξυπνος της Ευρώπης! Τελικά έξυπνος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Ο πιο έξυπνος άνθρωπος της Ευρώπης είναι Κύπριος – Μας μίλησε για το πως τον βρήκε η επόμενη μέρα της τιμητικής διάκρισης του – Πώς να κάνετε έξυπνα τα παιδιά σας και τι απαντά στο ερώτημα εάν έξυπνος γεννιέσαι ή γίνεσαι με την εξάσκηση του μυαλού;

Είναι πιο έξυπνος και από τον Αϊνστάιν, λέει ο ίδιος επικαλούμενος τεστ που έκανε. Είναι ο 42χρονος, Κύπριος Μάριος Προδρόμου και αναδείχθηκε για το 2016 ο πιο έξυπνος άνθρωπος της Ευρώπης.

Ο Μάριος έχει δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή του τα παιδιά και το ποδόσφαιρο. Κατοικεί στη Λάρνακα και το επάγγελμα του είναι Mental Game Coach και έχει το Mental Game Coaching by Marios Prodromou for Elite Football Talents.

Με απλά λόγια είναι προπονητής σε παιδικές ποδοσφαιρικές ομάδες και αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τον προπονητή στην ΆΕΚ Λάρνακας, Αντώνη Αντωνίου.

Τα τελευταία 24ωρα ζει μία μοναδική εμπειρία αφού έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας προς το πρόσωπο του με την τιμητική διάκριση που πέτυχε στο «World Genius Directory», να αναδειχθεί ως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στην Ευρώπη.

Χάρηκε για την Κύπρο

Ο Μάριος Προδρόμου μας ανέφερε ότι «δεν λέει τίποτα αυτό για εμένα, απλώς δεν το περίμενα, είναι κάτι που ήρθε από μόνο του και εγώ χάρηκα πάρα πολύ γιατί τιμά ιδιαίτερα την μικρή μας πατρίδα και επιτέλους θα βγει κάτι ότι έχουν λάθος αντιλήψεις για τον Κύπριο πολίτη. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι ως λαός πάρα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας είμαστε εδώ για να αντεπεξέλθουμε σε οποιεσδήποτε προκλήσεις παρουσιάζονται».15822718_1323929577627259_3260904571433344336_nΑσταμάτητα τα συγχαρητήρια

Το τηλέφωνο του όπως είπε δεν σταμάτησε να κτυπά. Αυτό που άλλαξε στη ζωή του είναι ότι τον αγκάλιασε περισσότερο ο κόσμος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχει ανθρώπους που έχουν χρόνια  να μου μιλήσουν και αυτές τις μέρες, με παίρνουν τηλέφωνο για να με συγχαρούν, είναι η νοοτροπία μας έτσι. Νομίζω δεν χρειάζεται να πάρει κάποιος ένα τίτλο για να ακούσει μία καλή κουβέντα. Τα μηνύματα στο facebook είναι καθημερινά, δεν προλαβαίνω να απαντώ το τηλέφωνο. Για εμένα δεν είναι τίποτα αυτό, για εμένα είναι ότι επιτέλους κατάλαβαν ότι υπάρχει μία μικρή χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

Πιο έξυπνος και από τον Αϊνστάιν

Ο 42χρονος εξήγησε πως κατάφερε να πετύχει την πρωτιά, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει ένας κατάλογος, που υπάρχουν γραμμένοι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου. Για να γραφτείς σε αυτόν τον κατάλογο χρειάζεται να πετύχεις σε score IQ, 130 και πάνω. Το IQ του μέσου ανθρώπου είναι γύρω στο 98  με 100. Εγώ το πιο ψηλό που έχω πετύχει σε IQ τεστ είναι 170, είναι πιο ψηλό ακόμα και από του Αϊνστάιν, σας το αναφέρω για να πω πως γίνεται αυτό το πράγμα και όχι για να παινευτώ. Μετά αναδεικνύεται ο πιο έξυπνος σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική. Οι κριτές που είναι τέσσερις, λαμβάνουν υπόψη τους τα διάφορα τεστ  IQ που πέτυχες καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επίσης και τη δουλειά που κάνεις και πως δουλεύεις. Σε εμένα είδαν το έργο μου στον αθλητικό χώρο και πως ασχολούμαι με τα παιδιά και πως δουλεύω για να φτιάχνω την αυτοπεποίθηση τους».

Βοηθά τα παιδιά να είναι έξυπνα

«Χαίρομαι γιατί με αυτή τη διάκριση θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερα παιδιά. Δουλεύω με παιδιά σε ομαδικό επίπεδο και προσπαθώ να τους φτιάξω την αυτοπεποίθηση και την ποδοσφαιρική εξυπνάδα. Είναι κάτι που δεν γίνεται στην Κύπρο, γίνεται σε μεγάλες χώρες όπως η Αμερική είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί στον αθλητισμό παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα του αθλητή και η εξυπνάδα και βοηθώ τον αθλητή να έχει καλύτερη αντίληψη και αυτοπεποίθηση, καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και γενικά να παίρνει πιο γρήγορα αποφάσεις, για αυτό και μπήκα και εγώ στο χώρο του IQ, δηλαδή για να εξασκώ το μυαλό κάθε μικρού και να εξασκώ και εγώ το δικό μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τους μεγάλους είναι το πρόβλημα επικοινωνίας», πρόσθεσε.15894398_1323930000960550_7469841412601992840_n

Έξυπνος γεννιέσαι ή γίνεσαι με την εξάσκηση του μυαλού;

Στο ερώτημα μας εάν «έξυπνος γεννιέσαι ή γίνεσαι με την εξάσκηση του μυαλού» απάντησε ότι «παίζουν και τα δυο ρόλο. Είναι και τα δυο εξίσου σημαντικά. Εάν γεννηθείς έξυπνος και δεν το εξασκήσεις δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στα σωστά επίπεδα. Αν δεν γεννηθείς και δεν το έχεις, ακόμα και να το εξασκήσεις δεν θα το φτάσεις».

Πως ξεχωρίζει ένας έξυπνος άνθρωπος

«Καμία φορά ο έξυπνος άνθρωπος φαίνεται για όλους τους άλλους λίγο παλαβός, γιατί είναι διαφορετικός. Επεξεργάζεται τα δεδομένα πιο γρήγορα. Το μυαλό του μπορεί να παίρνει πιο γρήγορες στροφές. Έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα από πολλούς. Μπορεί τα πιο εύκολα για άλλους, για αυτόν να είναι δύσκολα. Ο Αϊνστάιν πολλές φορές περνούσε από το σπίτι του και ξεχνούσε ότι είναι εκεί και έπρεπε να επιστρέψει πίσω για μπει μέσα, ενώ για τον απλό άνθρωπο είναι αυτονόητο ότι είναι εκεί το σπίτι. Έξυπνος είναι ο άνθρωπος που θα κάτσεις μαζί του να κάνεις μία συζήτηση και θα έχει ένα επίπεδο. Αυτά που θα πει θα έχουν διαφορετική αντίληψη, από αυτά που λέει η κοινή γνώμη, αφού έχει διαφορική σκέψη. Δεν είναι συνηθισμένος. Έξυπνος δεν είναι αυτό που είναι καλός στα μαθηματικά ή θα βρει εύκολα μία λύση. Η εξυπνάδα είναι σε διάφορους τομείς. Μπορεί να είναι στον αθλητισμό, στη μουσική, στις τέχνες δεν είναι μόνο στα μαθηματικά. Υπάρχουν δέκα ήδη εξυπνάδας και ο κάθε ένας, το κάθε παιδί μπορεί να βρει σε αυτό που έχει κλίση  και να το καλλιεργήσει», κατέληξε.

 

No more articles