Με πολύ καλή διάθεση μίλησε στο protathlima.com ο Χοάν Τομάς μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ. Ο μεγάλος άτυχος την φετινή χρονιά για την ΑΕΚ, μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δείχνει να έχει τεράστια ψυχική δύναμη και μεγάλη αποφασιστικότητα για να επιστρέψει όσο το δυνατό πιο σύντομα στην αγωνιστική δράση.

Έστω και με τις πατερίτσες, βρέθηκε στο γήπεδο στήριξε την ομάδα και απόλαυσε την σπουδαία νίκη-ανατροπή που πέτυχαν οι συμπαίκτες και ήταν εξαιρετικά αφιερωμένη σε αυτόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι ο προπονητής και όλοι στην ομάδα του αφιέρωσαν τη νίκη;
«Σίγουρα ήταν μια σημαντική νίκη. Ένα δύσκολο παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα. Είμαι ευλογημένος που μου αφιέρωσαν την νίκη. Πιστεύω αυτή η ομάδα θα είναι εκεί να παλεύει συνέχεια. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί στα δύσκολα και η ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι εκεί όπως πάντα».

Πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να παρακολουθεί ως οπαδός και να μην αγωνίζεται;

«Σίγουρα είναι δύσκολο. Είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι μέσα στο γήπεδο. Είναι πιο νευρικό και αγχώδες. Αυτό που έχω να κάνω είναι να προσπαθήσω να επιστρέψω γρήγορα πίσω».

Πως νιώθει μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό αλλά και την τεράστια στήριξη και αγάπη όλης της οικογένειας της ΑΕΚ;
«Νιώθω ευλογημένος και πολύ χαρούμενος. Οι συμπαίκτες μου, το προσωπικό, το κλαμπ, ο κόσμος είναι δίπλα μου και έχω λάβει πολλά μηνύματα στήριξης. Ελπίζω να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να παίξω και να τους ανταποδώσω την στήριξη με τη δουλειά μου και φυσικά με τα αποτελέσματα μου».

Για το πότε θα επιστρέψει ξανά στα γήπεδα;
«Είναι δύσκολο να πούμε τώρα. Τρεις με τέσσερις μήνες. Η εγχείρηση πήγε καλά, τώρα είναι η αποθεραπεία αλλά πρέπει να το δούμε σιγά-σιγά. Μπορούν να συμβούν πολλά αυτή την περίοδο, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε».

Αν πιστεύει ότι φέτος η ΑΕΚ έχει την καρδιά του πρωταθλητή για να κατακτήσει τον τίτλο;
«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Με το νέο γήπεδο όλα είναι καλύτερα. Ο κόσμος είναι κοντά μας περισσότερο, του δίνουμε τα αποτελέσματα που όλοι θέλουν και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι τέλειο. Εννέα νίκες, μια ισοπαλία και είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό. Δείχνουμε ότι μπορούμε, σίγουρα θα είμαστε εκεί. Θα είναι δύσκολο αλλά δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα σίγουρα. Πρέπει να πάμε σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ θα είναι εκεί στα σίγουρα».

Χαράλαμπος Παρπεττάς

No more articles