Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

Μόλις στα 22 του χρόνια και έχει δώσει σημαντικό αγώνα για τα κοινά- Από έφηβος συμμετέχει σε διάφορους συνδέσμους και συμβούλια- Σήμερα κατάφερε και εξελέγη κοινοτάρχης Λόφου-Ο φοιτητής Νίκος Σπύρου, ο μικρότερος νικητής των εκλογών μιλά στη Cyprus Times

Ο Νίκος Σπύρου γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1994 και είναι σήμερα ο μικρότερος σε ηλικία Τοπικός Άρχοντας. Ο Νίκος μόλις στα 22 του χρόνια εξελέγη κοινοτάρχης στο ορεινό χωριό της Λεμεσού, Λόφου.

Σπουδάζει νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή και αυτή την περίοδο κάνει erasmus στη Λευκωσία. Πριν από πέντε μήνες αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος  στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανέφερε πως «υποκινούμενος από την πολλή του αγάπη για τον τόπο του πήρε αυτή την απόφαση». Θεωρεί  πως έδωσε ένα έντιμο, ηθικό και όμορφη προεκλογικό  αγώνα.

Όπως ανέφερε «με αγκάλιασαν άνθρωποι που γνώρισα πρώτη φορά, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου».

«Αυτό που με γεμίζει περηφάνια είναι ότι δεν έταξα σε κανένα τίποτε. Δεν είμαι δέσμιος πουθενά και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω σκληρή δουλειά για το χωριό μου που λατρεύω», τόνισε.

Στόχος μου «είναι να αναβαθμίσω τη ζωή των κατοίκων και τις υποδομές ώστε να προσελκύσουμε τουρισμό και να αναδείξουμε  την κοινότητα της Λόφου γιατί έχει πάρα πολλά να δείξει. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη αγροτουριστική κοινότητα», κατέληξε .

Ο Νίκος εξασφάλισε 107 ψήφους αφήνοντας πίσω του τον απερχόμενο κοινοτάρχη Λόφου Γεώργιο Τσαγγαρίδη, ο οποίος επαναδιεκδικούσε την προεδρία της κοινότητας. Σχολιάζοντας το νεαρό της ηλικίας του είπε ότι δεν έχει σχέση τι ηλικία έχεις αλλά οι ιδέες και το όραμα σου.

Ο μικρότερος κοινοτάρχης της Κύπρου ήταν στα μαθητικά του χρόνια πάντα ο  πρόεδρος του σχολείου, ήταν παιδοβουλευτής  Λεμεσού, αντιπρόεδρος του κέντρου νεότητας Λόφου. Μέλος του συνδέσμου αποδήμων Λόφου (οι περισσότεροι Λοφίτες κατοικούν στον Ύψωνα), ήταν στην Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Κομοτηνής και είναι ο νυν πρόεδρος της Πρωτοπορίας Κομοτηνής.

No more articles