Κυριάκος Ιωάννου: Το μεγαλύτερο δώρο που πήρα ποτέ!

Άκρως απολαυστική και ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Κύπριος αθλητής του στίβου Κυριάκος Ιωάννου.

Ο κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ της Κύπρου στο άλμα εις ύψος, κατέθεσε την άποψη του για αρκετά ζητήματα που αφορούν τον Κυπριακό κλασσικό αθλητισμό και όχι μόνο, έκανε ειδική αναφορά στα μελλοντικά του σχέδια, μίλησε για τις αλλαγές που θα επιθυμούσε στον αθλητισμό της χώρας μας, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον ερχομό του υιού του ως το μεγαλύτερο δώρο που πήρε ποτέ στην ζωή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κύπριου Ολυμπιονίκη στο protathlima.com:

Κυριάκο, μετά το Ρίο είπες τέρμα οι Ολυμπιακοί αγώνες. Πότε σκοπεύεις όμως να αποσυρθείς γενικά από την ενεργό δράση;

«Συμμετείχα σε τέσσερις Ολυμπιάδες και έχω πάρει αρκετές διακρίσεις. Όπως έκανα και με τα χέρια μου στην τελευταία προσπάθεια στους Ολυμπιακούς του Ρίο… τέρμα (σε ολυμπιακούς αγώνες). Είμαι 32 χρονών και στην επόμενη Ολυμπιάδα θα είμαι 36. Μπορεί να είναι εφικτό να πιάσω το όριο για τους επόμενους Ολυμπιακούς αλλά το σώμα μου έχει επιβαρυνθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια και θα είναι αρκετά δύσκολο. Δεν θέλω να πάω απλά για να προσθέσω ακόμα μία Ολυμπιακή συμμετοχή. Αυτό που θέλω είναι να αντιπροσωπεύω την συμμετοχή μου επάξια. Νομίζω ότι έχω ακόμη 2-3 χρόνια καλά ακόμη, όμως όταν νιώσω ότι το κορμί μου δεν ανταποκρίνεται τότε θα σταματήσω».

Κατά καιρούς είχες εκφράσει κάποια παράπονα για την πολιτεία και συγκεκριμένα για την στήριξη που δίνει στους Κύπριους αθλητές. Τώρα άλλαξαν τα δεδομένα;

«Μπορώ να πω ότι έχουν γίνει βήματα προόδου. Η στήριξη το τελευταίο διάστημα ήταν υπεραρκετή για όλους τους αθλητές, καθώς μας παρείχαν ότι χρειαζόμασταν για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

kyriakos1

Αν είχες την δυνατότητα να άλλαζες κάτι στον Κυπριακό αθλητισμό τι θα ήταν αυτό; Σε περίπτωση που είχες κάποιο αξίωμα ποια θα ήταν η προτεραιότητα σου;

«Αν με ρωτούσες λίγο πιο πριν θα σου έλεγα ότι έπρεπε να ήταν πιο αξιοκρατικά τα πράγματα και να δίνουν περισσότερα κίνητρα στους αθλητές. Επίσης πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία τύπου η Κύπρος είναι μικρή χώρα. Η Κύπρος είναι μικρή χώρα με μεγάλους αθλητές και μπορεί να έχει σημαντικές διακρίσεις, αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Άλλωστε η μεγάλη συμμετοχή της Κύπρου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Ρίο με αρκετές παρουσίες σε τελικούς για πρώτη φορά, λέει από μόνο του πάρα πολλά. Τι θα άλλαζα; Εγώ προσωπικά θα έδινα περισσότερα κίνητρα στους αθλητές, προκειμένου να υπάρχει οικονομική αποκατάσταση για αυτούς που το αξίζουν. Δεν μπορεί ο αθλητής να μοχθεί καθημερινά και να μην παίρνει κάτι. Πρέπει λοιπόν να αυξηθούν τα κίνητρα και να πιστέψουμε όλοι στον αθλητισμό. Μεγαλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας είναι o αθλητισμός και χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη έμφαση».

Γνωρίζοντας το πάθος σου για την ΑΕΛ, θα ήθελα νας μας πεις την άποψη σου για την φετινή πορεία της ομάδας σου, που μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα…

«Η ΑΕΛ με τον ερχομό του Πάμπου Χριστοδούλου θυμίζει και πάλι την ομάδα του 2012. Άλλαξαν πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έγινε πιο ομάδα και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έφεραν τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Στην αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν η εξάδα αλλά πλέον τον έχει υπερβεί. Κατανοούμε ότι είναι πολύ δύσκολο για το πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα δείχνει δυνατή, πιστεύω σε αυτήν και εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

kyriakos2

Ας ξεφύγουμε από τον αθλητισμό και ας περάσουμε στον «χρυσό ολυμπιονίκη» που έφερε πριν από περίπου ενάμισι μήνα στον κόσμο η γυναίκα σου. Τα πρώτα συναισθήματα;

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που πήρα ποτέ. Είχα πει σε μία πρόσφατη δήλωση μου ότι μπορεί να μην κατάφερα να πάρω κάποιο χρυσό μετάλλιο, πήρα όμως τον «χρυσό υιό». Είμαι πολύ ευτυχισμένος και λίγο χαζομπαμπάς μπορώ να σου πω… Αυτό που εύχομαι είναι να έχει την υγεία του και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους».

Θα γίνει και αυτός αθλητής του στίβου;

«Θέλει δεν θέλει θα περάσει από τον αθλητισμό είτε αυτό λέγεται στίβος είτε ποδόσφαιρο είτε οτιδήποτε άλλο. Από εκεί και πέρα σε αυτόν ανήκει η απόφαση αν θα συνεχίσει η όχι. Στόχος κάθε γονιού είναι να δίνει κάποια εφόδια αλλά από εκεί και πέρα η τύχη για το μέλλον θα είναι στα δικά του χέρια».

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλεις την δική σου ευχή για το καινούργιο έτος…

«Έκανα κάποιες μικροεπεμβάσεις και αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017. Γενικά, θέλω να γίνει ο κόσμος πιο μονιασμένος και αγαπημένος και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Τέλος για την πατρίδα μου εύχομαι μία δίκαιη λύση, προς το καλό της Κύπρου».

No more articles