Μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο και μια νύχτα εκλογών που «έσπασε καρδιές» ο Νίκος Νικολαΐδης έλαβε το χρίσμα, πήρε τα… κλειδιά και αναλαμβάνει τη Δημαρχία Λεμεσού, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον επί 10 χρόνια δήμαρχο της Λεμεσού Αντρέα Χρίστου.

«Οι εναλλαγές συναισθημάτων ακολουθούσαν τις εναλλαγές των ψήφων. Ήταν μια νύχτα αγωνίας μετά από μια περίοδο προεκλογική μακρά. Πρέπει να πούμε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν μια περίοδος η οποία επισκιάστηκε από το Κυπριακό. Έχουν όμως τελειώσει οι εκλογές και όλων η προσοχή είναι επικεντρωμένη στην επόμενη μέρα ώστε όλα αυτά που είπαμε προεκλογικά να τα κάνουμε πράξη», ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times δύο μόλις 24ωρα μετά την εκλογική του νίκη ο Νίκος Νικολαΐδης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό είναι που θα προσπαθήσει να κάνει ώστε να φανεί συνεπής και με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και με την απέραντη τιμή που του έκαναν οι συνδημότες του, δίνοντας του την ευκαιρία να υπηρετήσει την πόλη και τους ίδιους.

Καμία εξέλιξη δεν έγινε χωρίς να υπάρξει αλλαγή. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση η οποία κατά την άποψη μου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Ερωτηθείς κατά πόσον η νίκη του θεωρείται ως μήνυμα από τους πολίτες ότι έφτασε η ώρα για αλλαγή, ο κύριος Νικολαΐδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες μετά από δέκα χρόνια δημαρχίας του Αντρέα Χρίστου  ήταν η ώρα να δοθεί η ευκαιρία και σε έναν άλλον δήμαρχο να συνεχίσει. «Να κτίσει πάνω στα θετικά, να συμπληρώσει τα οποιαδήποτε κενά, να κτίσει πάνω σε κάποιες ελλείψεις. Και νομίζω ότι είναι φυσιολογικό καθώς η εξέλιξη είναι ταυτισμένη με την αλλαγή. Καμία εξέλιξη δεν έγινε χωρίς να υπάρξει αλλαγή. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση η οποία κατά την άποψη μου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Και απάντησε στο ποιοι είναι οι πρωταρχικοί του στόχοι με την ανάληψη των καθηκόντων του. «Κάνουμε προσπάθεια να δρομολογήσουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που να αφορά τις παραμελημένες συνοικίες και να προσπαθήσουμε να κλείσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του παραλιακού μετώπου και των συνοικιών αυτών και να αναδείξουμε επίσης ένα ζήτημα που θέλει τις όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες να έχουν επίκεντρο τον δημότη, την ποιότητα ζωής του και όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα μας. Θα θέσουμε όμως το θέμα των συνοικιών ως προτεραιότητα, θα συζητήσουμε με το Δημοτικό Συμβούλιο, θα καταρτίσουμε ένα πλάνο πενταετίας συγκεκριμένα για κάθε συνοικία και θα προχωρήσουμε με ότι κριθεί ότι είναι αναγκαίο και υλοποιήσιμο για κάθε συνοικία ξεχωριστά.

Θα καταρτίσουμε ένα πλάνο πενταετίας συγκεκριμένα για κάθε συνοικία και θα προχωρήσουμε με ότι κριθεί ότι είναι αναγκαίο και υλοποιήσιμο για κάθε συνοικία ξεχωριστά

Κληθείς να απαντήσει στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης απαίτησης του ΑΚΕΛ και του Αντρέα Χρίστου για επανακαταμέτρηση των ψήφων, ο κύριος Νικολαΐδης είπε ότι θα περιμένει να ακούσει πρώτα λεπτομέρειες και τι θα γίνει και ακολούθως να τοποθετηθεί.

No more articles