Ο μισός Κύπριος και μισός Ελλαδίτης που τρέλανε τα social media με τα στιχάκια του αποκλειστικά στη Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας τις δικές μας σκέψεις, λέξεις, πόνο, θλίψη, χαρά, γέλιο.. Μάλιστα, κάποιες φορές τα γράφουμε και εμείς οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γινόμαστε οι ποιητές του εαυτού μας. Αλλά και για τους άλλους.

Αυτά τα έχει καταγράψει και πριν λίγες μέρα τα έκανε βιβλίο ο Γιάννης Πολίτης.

Είναι μοναδικός. Έχει πολλά όνειρα και στόχους. Ένα από αυτά τα πραγματοποίησε πρόσφατα. Να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, με τα δικά του αποφθέγματα. ”Συλλέκτης Στιγμών”. Ο τρόπος; Μαγικός! Με πάνω από 48k Followers στο διαδίκτυο, ο Γιάννης Πολίτης κατάφερε το ακατόρθωτο. Να αγγίξει τις ψυχές χιλιάδων followers στο διαδίκτυο τόσο με τη σελίδα του στο Facebook όσο και στο Instagram του με τα ποιήματα του.

Στην πρόσφατη κουβεντούλα μαζί του, μου ”άνοιξε” τα αποφθέγματα της ψυχής του, μου αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του, το ρόλο και την σημασία που παίζει ο έρωτας στη ζωή του, αλλά και… την ”μαγεία” που ζει το τελευταίο διάστημα για όλα συμβαίνουν στη ζωή του.

Καταρχάς, θέλω να μου πεις πως αποφάσισες να γίνεις συγγραφέας. Όνειρο ή στόχος;

Αρχικά να πω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα. Συγγραφέας για μένα είναι μια λέξη πολύ μεγάλη με βαθύ νόημα. Δεν έχω καν διαβάσει στη ζωή μου κανένα βιβλίο. Και δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, απλά είναι η αλήθεια. Έμαθα να είμαι ειλικρινής. Το μόνο που δέχομαι είναι πως είμαι «συγγραφέας» του βιβλίου μου.

yian

Είμαι απλά ένα άτομο που άρχισε να γράφει σε μια στιγμή έμπνευσης. Είδε πως μέσα απ’ το γράψιμο κατάφερε να απαλύνει τη ψυχή του και να αυτοβελτιώνεται και αυτός ήταν και ο λόγος που συνέχισε. Γράφω κατά  το πλείστων μικρά κείμενα. Μικρές στιγμές της καθημερινότητας με πολύ απλές λέξεις. Δεν θεωρώ καν ότι έχω το λεξιλόγιο που αρμόζει σε κάποιον για να μπορεί να φέρει τη σφραγίδα του συγγραφέα. Όποτε ούτε όνειρο ήταν, ούτε στόχος. Ήταν απλά κάτι που ήρθε και έδεσε. Ένα χάρισμα που απλά φάνηκα τυχερός και το ανακάλυψα σε νεαρή ηλικία.  Υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω σαν εμένα ίσως και πολύ καλύτεροι. Απλά δεν έχουν δυστυχώς βρει ακόμη την ψυχική δύναμη να μοιραστούν τα όσα γράφουν με τον κόσμο.

Πως τα λόγια, οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου έγιναν πράξεις και πρόσφατα το πρώτο σου βιβλίο με τα αποφθέγματα;

Μετά που μοιράστηκα τα πρώτα που είχα γράψει με τον στενό μου περίγυρο, ήταν τα άτομα που μου έδωσαν το έναυσμα και τη δύναμη να αρχίσω να τα κοινοποιώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί ο ρυθμός που εξελίχθηκε η πορεία του ταξιδιού μου ήταν κάτι που δεν  περίμενα ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου. Άτομα να αρχίζουν να κοινοποιούν κείμενα μου, άνθρωποι να μου εκμυστηρεύονται μυστικά και μηνύματα για το πόσο πολύ τους εκφράζουν τα όσα γράφω. Η αγάπη του κόσμου και το γεγονός πως επιζητούσε συνεχώς το βιβλίο μου με έφεραν στο σημείο αυτό.

sti

Ένα βιβλίο που έχει τίτλο “Συλλέκτης Στιγμών” και είμαι σίγουρος πως δεν θα απογοητεύσει κανένα αναγνώστη μου. Γιατί είναι κομμάτια του εαυτού μου και γενικότερα της κοινωνίας που ζούμε σήμερα. Είναι στιγμές που όλοι ζήσαμε ανεξαρτήτως ηλικίας.

Από που εμπνέεσαι για να γράφεις;

Είμαι ένα άτομο που εμπνέεται απ’ οτιδήποτε του κινήσει τη περιέργεια και φυσικά απ’ τα ίδια προσωπικά του βιώματα. Μπορεί να δω μια ταινία, μια οικογένεια σε ένα εστιατόριο ακόμη και να ακούσω ένα τραγούδι. Όλα αυτά για μένα είναι πηγή έμπνευσης. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Άλλωστε η ζωή η ίδια προχωράει σε γοργούς ρυθμούς και σου επιφυλάσσει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. Οπότε πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο.

Πάντως, βλέπω πως η απήχηση στο διαδίκτυο που έχουν τα στιχάκια σου είναι τεράστια. Πως νιώθεις που εισπράττεις αυτή την αγάπη, έστω και μέσα από την επικοινωνία σου με τον κόσμο στο διαδίκτυο;

Δεν είναι πλέον μόνο μέσα απ’ τα κοινωνικά δίκτυα Πρόσφατα έχουν τύχει αρκετά περιστατικά στη καθημερινότητα μου που μου αποδεικνύουν πως δεν έπραξα λάθος. Οι αναγνώστες μου είναι ο κινητήριος μοχλός που με βοηθά να μην σταματώ το γράψιμο. Και ακόμη συνεχίζω να γράφω και μετά την έκδοση του βιβλίου μου. Είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα να ξέρεις πως υπάρχει κόσμος εκεί έξω που αφιερώνει λίγο απ’ το χρόνο του για να διαβάσει ένα κείμενό σου.

yian1

Πόσο μάλλον να του αρέσει τόσο πολύ που να σχολιάσει, να κοινοποιήσει ακόμη και να στείλει μήνυμα. Είναι απερίγραπτο πόσο όμορφο είναι να ξέρεις πως υπάρχει εκεί έξω κόσμος που σε αγαπά. Κόσμος που συμμερίζεται τους ίδιους προβληματισμούς μαζί σου. Με αυτό τον τρόπο ξέρεις πως δεν βαδίζεις μόνος. Πως υπάρχουν άτομα που σε καταλαβαίνουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πριν λίγες μέρες, βγήκε το πρώτο σου βιβλίο. Που μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος και που να αποταθεί;

Το βιβλίο μου μπορεί να το προμηθευτεί μέσο της σελίδας μου http://www.yiannispolitis.comπληρώνοντας με κάρτα ή Paypal. Με αυτή τη μέθοδο μπορεί κάποιος να το παραγγείλει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεται. Έχω δει προς έκπληξη μου ο «Συλλέκτης Στιγμών» να ταξιδεύει σε χώρες που ούτε καν περίμενα και αυτό είναι κάτι που θα έχω να θυμάμαι για πάντα. Επίσης, μπορεί μέσα απ τη μέθοδο της αντικαταβολής όπου έρχεται το κούριερ και στο παραδίδει έξω απ΄τη διεύθυνση που εσύ ο ίδιος ζητήσεις και πληρώνεις μετρητά εκείνη τη στιγμή. Αυτή η μέθοδος είναι μόνο για τους αναγνώστες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος να κάνει είναι να μου στείλει προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook (http://www.facebook.com/ypolitis), Instagram (http://www.instagram.com/yiannispolitis) ή email στο [email protected] για να του πω περισσότερες πληροφορίες.

Με τι άλλο ασχολείσαι;

Εργάζομαι σαν Sales & Marketing Manager στην εταιρία Heart Cyprus. Περιτυργιρζόμενος από μια ομάδα νεαρών ατόμων με όνειρα και φιλοδοξίες. Μια δεύτερη οικογένεια. Το Heart Cyprus είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική πρωτοβουλία προωθήσεις του νησιού. Της Κύπρου μας. Eίμαι μισός Ελλαδίτης μισός Κύπριος αλλά έχω μεγαλώσει και μένω μόνιμα Κύπρο. Οπότε τι ποιο όμορφο πράγμα να δουλεύεις και να προωθείς τον τόπου σου;

Τι σημαίνει για σένα η λέξη Έρωτας; Είσαι ερωτευμένος;

Η λέξη έρωτας για μένα είναι οτιδήποτε σου δίνει θετική αύρα, χαρά, αγάπη, συμπόνια, αλληλοεκτίμηση, σεβασμό, θαλπωρή. Έρωτας είναι μια λέξη με μεγάλη σημασία.

yian2

Δεν είμαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο με την έννοια που οι πλείστοι αντιλαμβάνονται, όχι.  Είμαι ερωτευμένος όμως με τη δουλεία μου, με το γράψιμο, με ανθρώπους, με χώρες, συγκυρίες, καταστάσεις και το πιο σημαντικό με στιγμές. Αυτές που μας μένουν άλλωστε. Καμιά φορά είναι η οπτική πλευρά που βλέπεις τα πράγματα.

Ποιοι οι στόχοι του Γιάννη στο άμεσο μέλλον όσον αφορά τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σου;

Αν και είμαι ένα άτομο αρκετά ονειροπόλο προσγειώνομαι απότομα στη πραγματικότητα. Έχω μάθει μέσα απ’ τα όσα έζησα μέχρι σήμερα πως πρέπει να απολαμβάνουμε το τώρα. Γιατί το αύριο μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σε δευτερόλεπτα άλλωστε τα πράγματα αλλάζουν. Ότι είναι να’ρθεί θα ‘ρθεί. Έχω πίστη στο κάρμα μου και στον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτό που λέω πάντα είναι αργά και σταθερά βήματα. Θα δείξει στη πορεία τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Θέλω να μου συντάξεις τώρα ένα στιχάκι με αυτές τις τρεις λέξεις: Έρωτας, πόνος, ψυχή

Γιατί η ψυχή μου τρελάθηκε παράφορα. Βλέπεις, ο έρωτας μου για σένα, την μάγεψε. Κι όσο κι αν προσπαθώ να αγγίξω τις σκέψεις σου, σε βλέπω να φεύγεις. Την ώρα που ένιωθα πως άνοιγα την πόρτα της καρδίας σου. Και αν και πολλές φορές προσπάθησα να σε φύγω απ’ τις σκέψεις μου, τα κύματα πόνου με γύριζαν πίσω στα μάτια σου.  Μάτια που με σκλάβωσαν.

yainn

Ποια είναι η πιο όμορφη σελίδα στο βιβλίο σου που θεωρείς σημαντική και που σε εκφράζει απόλυτα σαν άνθρωπο και σαν συγγραφέα;

Κοίταξε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια κείμενα που άγγιξαν τις χορδές της ψυχής μου λίγο πιο βαθιά. Όμως νομίζω πως η εισαγωγή είναι ένα απ’ τα αγαπημένα  μου κομμάτια στο βιβλίο. Ίσως γιατί εκεί μου θυμίζουν τα όσα έζησα. Τις δυσκολίες που βρήκα στο δρόμο μου και το που έχω φτάσει σήμερα. Δίνοντας ένα πολύ όμορφο και θετικό μήνυμα. Και μιας και δεν μπορώ να επιλέξω ένα απ’ τα κείμενα μου θα αρκεστώ να σου πω  γι’ αυτό.

Απόλυτη ευτυχία για σένα είναι…

Η απόλυτη ευτυχία για μένα είναι ότι σου δίνει κουράγιο να συνεχίζεις να προχωράς μπροστά. Τα άτομα που θα βρίσκονται δίπλα σου συνεπιβάτες στο έργο που λέγεται ζωή και θα σου χαρίζουν καθημερινά όμορφες στιγμές γεμάτες χαμόγελα.

Η οικογένεια σου, οι δικοί σου άνθρωποι πως εισέπραξαν αυτή την επιτυχία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα;

Αν και είναι νεαρή σε ηλικία οι γονείς μου και αρκετά εξοικειωμένοι στα κοινωνικά δίκτυα, στην αρχή δεν μπορώ να πω πως κατάλαβαν τι γίνεται. Ακόμη μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί λίγο πιο χιουμοριστικά όλο αυτό. Άρχισαν να καταλαβαίνουν πραγματικά την αξία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την έκδοση του βιβλίου μου. Πριν λίγο καιρό δηλαδή. Την ώρα  που είδαν στα αλήθεια πως υπάρχουν άτομα που προμηθεύονται τον δικό τους “Συλλέκτη Στιγμών” μέσα απ’ το διαδίκτυο και να γίνονται παραγγελίες μέσο μηνυμάτων. Νομίζω εκπλάγηκαν, ευχάριστα.

Απίστευτο το νούμερο των ακόλουθων σου στο Instagram με 42 k followers. Ποια είναι τα συναισθήματα σου και πως νιώθεις για αυτό το μεγάλο σου επίτευγμα;

Είναι πολύ όμορφο να αναγνωρίζεται κάτι που κάνεις. Ιδιαίτερα όταν είναι κάτι που αγαπάς και δίνεις τη ψυχή σου εκφράζοντας διάφορα συναισθήματα. Νιώθω ευγνώμων και το μόνο που θέλω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο αυτό τον κόσμο που μοιραζόμαστε μαζί καθημερινά τις διάφορες σκέψεις μας και ανταλλάζουμε ιδέες. Έχω αναπτύξει μια πολύ όμορφη αλλιώτικη σχέση με τους αναγνώστες μου κάτι το οποίο λατρεύω.

giann

Τι θα συμβούλευες σε ένα νέο άτομο που θέλει να ασχοληθεί με το γράψιμο;

Αρχικά να αγαπά αυτό που κάνει. Να γράφει λέξεις γεμάτες νόημα που πηγάζουν από μέσα του. Πρέπει να νιώθεις , στο γράψιμο. Τα αληθινά συναισθήματα φαίνονται και ξεχωρίζουν. Επίσης θέλω να τους πω πως υπάρχει κόσμος εκεί έξω που περιμένει να λυτρωθεί μέσα από σκέψεις. Να βρει λόγια που να εκφράζουν το τι θέλει να πει αλλά δεν βρίσκει τρόπο να τα εκφράσει. Οπότε είναι χρέος όλων που στάθηκαν τυχεροί να έχουν ένα τόσο όμορφο χάρισμα να το κάνουν. Και να μην φοβούνται να δημοσιεύσουν τις σκέψεις τους.

Τέλος, αποκάλυψε μου την μεγαλύτερη σου ευχή που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί….

Αν σου το αποκαλύψω παύει να είναι ευχή. Είναι όμορφο να κρατάμε κάποια πράγματα και για τον εαυτό μας. Αυτά που μας δίνουν δύναμη να ζούμε για να ελπίζουμε.

No more articles