Ραμόνα Φίλιπ: «Με τον Χριστόφορο μας ενώνουν τόσα πολλά, που δεν αφήνουμε τις μικροδιαφορές να μας χωρίζουν»

Όλα τα τελευταία νέα γύρω από τη νέα καλοκαιρινή της κολεξιόν και τις τελευταίες τάσεις της μόδας για κάθε τύπο γυναίκας!

Αλήθεια, πως συνδιάζει καριέρα και οικογένεια;

Τι την συμβουλεύει ο σύζυγος της Χριστόφορος Τορναρίτης στο επαγγελματικό της κομμάτι;

Έφθασαν ποτέ στα πρόθυρα χωρισμού;

Ποια η ευχή για τα δύο της παιδιά;

 

Αλήθεια, από που εμπνέεσαι στο να δημιουργείς μοναδικά κομμάτια για το γυναικείο φύλο;

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από παντού, απρόσμενα, και από τα πιο παράξενα πράγματα. Όλα ξεκινούν από την ίδια τη γυναίκα, που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης από μόνη της. Η φύση και η ομορφιά της είναι ακόμα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για μένα. Όπου γυρίσω να δω, υπάρχει τόση ομορφιά γύρο μας. Το μόνα που χρειάζεται κανείς να κάνει είναι ανοίξει τα μάτια και την καρδιά και έμπνευση βρίσκει παντού. Και φυσικά από την παράδοση και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών, αλλά ειδικά της Ρουμανίας, που είναι και η γενέτειρα μου. 

Μόδα και στυλ πάνε μαζί;

Φυσικά και πάνε μαζί, αλλά όχι απαραίτητα. Η μόδα είναι προτάσεις, το στυλ προσωπικότητα. Μια γυναίκα μπορεί να έχει στυλ χωρίς να φοράει κάτι που θεωρείται «της μόδας». Από την άλλη, κάποια μπορεί να φοράει την τελευταία λέξη της μόδας χωρίς καθόλου στυλ. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που κάποια μπορεί να φοράει τα πάντα με τον δικό της μοναδικό τρόπο, είτε της μόδας, είτε όχι, και να έχει πάντα στυλ. Νομίζω αυτό είναι και το ζητούμενο.

Τι προτείνεις για τους καλοκαιρινούς μήνες στις γυναίκες της Κύπρου; Τι συμβουλές θα τους έδινες όσον αφορά τις ατέλειες του κορμιού τους;

Καμιά μας δεν είναι τέλεια και ατέλειες έχουμε όλες μας. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι να έχουμε καλή αυτογνωσία, να σεβόμαστε και να αγαπάμε το σώμα μας. Υπάρχει το κατάλληλο ρούχο για την κάθε γυναίκα, για το κάθε σώμα, για το κάθε μέγεθος. Αν μια γυναίκα γνωρίζει καλά τον εαυτό της μπορεί ντυθεί κατάλληλα και να νιώθει υπέροχα μέσα στα ρούχα της.  

Χρόνο με το χρόνο γίνεσαι ακόμη πιο δημιουργική, ακόμη πιο επιτυχημένη και ακόμη πιο απαραίτητη στον κόσμο και τους φίλους της μόδας. Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως σε κάνει τόσο ξεχωριστή;

Η επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι απλά ο εαυτός μου και προσπαθώ να κάνω αυτό που αγαπώ όσο καλύτερα μπορώ. Αυτό είναι για μένα κινητήρια δύναμη. Και πιστεύω πως όταν κάποιος κάνει καλά αυτό που αγαπάει, η επιτυχία έρχεται, αργά ή γρήγορα. 

Σε τι διαφέρει η μόδα στην Κύπρο από την μόδα του εξωτερικού;

Διαφέρει ως προς τα μεγέθη. Σίγουρα απευθυνόμαστε σε μικρότερο κοινό, σίγουρα η παραγωγή είναι ανάλογη με τα μεγέθη αυτά. Όμως δεν είναι απαραίτητο κάποιος να περιορίζεται από τα στενά όρια μιας χώρας. Με την δύναμη που έχει σήμερα το διαδίκτυο, μπορεί να βρίσκεσαι εδώ ενώ το αγοραστικό σου κοινό να είναι ο κόσμος όλος. Είναι θέμα οπτικής για τον κάθε ένα. 

Πρόσφατα έγινε και το opening του νέου καταστήματος σου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι. Μίλησε μου λίγο για αυτό…

Δεν ήταν δικό μου κατάστημα, αλλά μια boutique με την οποία συνεργάζομαι εδώ και καιρό και που φιλοξενεί τις δημιουργίες μου. Είχα την τιμή να παρουσιάσω εκεί, στη Victoria 46, τη νέα μου συλλογή για το καλοκαίρι 2016 σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα περιτριγυρισμένη από φίλους, συνεργάτες και λάτρεις της δουλειάς μου. Είμαι πολύ ευτυχείς τόσο για την υποδοχή του κόσμου εκεί όσο και για τα σχόλια που απέσπασα για τη δουλειά μου. Είναι πάντα ωραία να επιστρέφεις στον τόπο σου και να νιώθεις πως ο κόσμος εκεί σε εκτιμάει και σε υποδέχεται με τόση αγάπη.

Θα επεκταθείς και σε άλλα μέρη του εξωτερικού; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια και στόχοι σου όσον αφορά τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο της μόδας;

Μα μέσω του e-shop μου, (www.ramonfilip-shop.com), μπορώ να βρίσκομαι σε όποιο μέρος του κόσμου θέλω. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη του διαδικτύου εξάλλου.
Θέλω να μοιραστείτε μαζί μας τρία μυστικά ομορφιάς και τρία μυστικά για άψογη σιλουέτα…
Και στις δυο περιπτώσεις ισχύουν τα ίδια πράγματα: καλή ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις και χωρίς ατασθαλίες, πολύ νερό και καλό ύπνο και τέλος γυμναστική, όποιο είδος ταιριάζει στην κάθε μια. 

Πως είναι το να είσαι σύζυγος ενός επιχειρηματία και μαμά δύο υπέροχων παιδιών;

Η οικογένεια είναι σπουδαίο πράγμα και είμαι πολύ ευτυχής που έχω τις παρουσίες τους στη ζωή μου. Είναι το κομμάτι που παζλ που χωρίς αυτό τίποτα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο.

Ποια η γνώμη του συζύγου σου Χριστόφορου για τις δημιουργίες σου; Σου λέει την δική του άποψη για τον χώρο της μόδας;

Λειτουργούμε και οι δυο πολύ ανεξάρτητα και δεν επεμβαίνουμε ο ένας στις δουλειές του άλλου. Ο Χριστόφορος έχει απίστευτο επιχειρηματικό μυαλό και όποτε με συμβούλεψε για κάτι είχε πάντα δίκιο. Εγώ από την άλλη, τον συμπληρώνω με τη δική μου δημιουργική πλευρά. 

Είχατε ποτέ διαφωνίες μεταξύ σας; Φτάσατε ποτέ στα σημεία του χωρισμού;

Είχαμε δύσκολες στιγμές, όπως κάθε ζευγάρι άλλωστε. Ευτυχώς οι ευτυχισμένες στιγμές είναι περισσότερες ώστε να τις θυμόμαστε στα δύσκολα και να παίρνουμε δύναμη, να προχωράμε μπροστά. Εξάλλου, αυτά που μας ενώνουν είναι τόσα πολλά, που δεν αφήνουμε τις μικροδιαφορές να μας χωρίζουν.

Είσαι μια από τις πιο καταξιωμένες Fashion Designer της Κύπρου και όχι μόνο, σύζυγος, και μαμά. Πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της καθημερινότητας με τόσο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα;

Με πολλή προσπάθεια, σκληρή δουλειά, θέληση, επιμονή και πάρα πολύ αγάπη. Όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις με κρατάνε μακριά από την οικογένειά μου, φροντίζω τις επόμενες μέρες να τους αφιερώσω περισσότερο χρόνο και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Ευτυχώς, η κατανόηση και η στήριξη τους μου δίνει δύναμη και έμπνευση να συνεχίσω και να γίνομαι καλύτερη.

Ποια είναι η μυστική συνταγή της επιτυχίας σου τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Δεν πιστεύω σε μυστικές συνταγές, ούτε και σε μαγικά κόλπα που κάνουν κάποιον από τη μια μέρα στην άλλη επιτυχημένο. Όσα πετύχουμε στη ζωή μας, είτε αυτό είναι μια σχέση ερωτική, φιλική, οικογενειακή ή επαγγελματική, χρειάζεται πάρα πολύ κόπο. Τίποτα δεν χαρίζεται. Για το κάθε τι πρέπει να παλέψουμε, είτε αυτό είναι οι άνθρωποι που θέλουμε κοντά μας, είτε αυτό είναι ένα όνειρο που θέλουμε να κατακτήσουμε.

Στην Κύπρο, με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με το σχέδιο και τον χώρο της μόδας. Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός; Πιστεύεις κάποιοι σε ”αντιγράφουν” και τι έχεις να συμβουλέψεις αυτούς που θέλουν να μπουν στα «σκαριά» της μόδας;

Αν όντως ισχύει, θα έλεγες πως είναι πολύ ευχάριστο. Ο χώρος της μόδας είναι τόσο πολύπλευρος, που μας χωράει όλους. Όταν κάποιος προσφέρει κάτι μοναδικό και δουλεύει σκληρά, είναι μάλλον αναπόφευκτη η επιτυχία. Δεν θα έλεγα πως κάποιοι με αντιγράφουν, μάλλον εμπνέονται από μένα και αυτό με χαροποιεί. Είναι ωραίο να νιώθεις πως νέοι άνθρωποι σε θαυμάζουν και γίνεσαι εσύ το έναυσμα για το δικό τους ξεκίνημα. Θα τους συμβούλευα να βρουν το στυλ τους, να επιμένουν και να μην τα βάλουν κάτω. Κάποια μέρα το όνειρό τους θα γίνει πραγματικότητα και δεν θα το πιστεύουν!

Αγαπημένο σου μέρος για ηρεμία;

Στο σπίτι μου ή οπουδήποτε στη φύση.

Αν δεν ήσουν σχεδιάστρια μόδας, τι ήταν αυτό που θα επέλεγες;

Θα επέλεγα να είμαι ηθοποιός.

Ποιο σχεδιαστή μόδας θαυμάζεις στο εξωτερικό και ονειρεύεσαι να συνεργαστείς μαζί του και ποια σταρ του Χόλιγουντ θα ήθελες να ντύσεις με τις δημιουργίες σου;

Θαυμάζω πολλούς σχεδιαστές, τον κάθε ένα για τη μοναδικότητά του. Δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο έναν. Όσο για κάποια σταρ που με εμπνέει και θα χαιρόμουν πολύ να την έντυνα, είναι η ανεπανάληπτη Kate Blanchet!

Χωρίς τα παιδιά μου… (Συμπλήρωσε τη φράση…)

…Δεν μπορώ να ζήσω!

Μια ευχή για το μέλλον ως σχεδιάστρια μόδας και ως μαμά…

Εύχομαι για μένα να ανακαλύπτω νέα όνειρα και να τα κυνηγώ, γιατί αυτό είναι η κινητήρια δύναμη ενός δημιουργικού ανθρώπου. Για τα παιδιά μου εύχομαι ό,τι και κάθε γονιός: να είναι καλά, ευτυχισμένα και να κάνουν όλα τα δικά τους όνειρα πραγματικότητα.

 

No more articles